Броени дни до старта на XVIII Конкурс за класическа китара в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

На 2 април от 18:00 ч. в залата на Драматичен театър – Кюстендил ще бъде даден официален старт на 18-ото издание на Международния конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов” – Кюстендил 2014.

Конкурсът се организира ежегодно през месец април под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов. Осемнадесетото издание ще се проведе от 2 до 5 април 2014 г. Заявки за участие са подали китаристи от България, Сърбия, Македония, Полша, Украйна, Косово, Китай и др.

В програмата са предвидени множество лекции, беседи и концерти на гостите от страната и чужбина. В журито на конкурса са поканени едни от най-утвърдените имена в България и чужбина, като проф. Панайот Панайотов, Пол Фоулс – Англия, Фабио Барбагало – Италия, Елена Хорошавина – Украйна, Урош Дойчинович – Сърбия и др. В програмата на официалното откриване на 2 април участие ще вземат Дуо „Кресчендо”- Сърбия, Марчин Козьол – Полша, Китарно трио „Одеса”, Фабио Барбагало – Италия, Китарно трио „Ниш” – Сърбия и др.

Преди официалното откриване ще се проведе Младежко изложение, както и дефиле на Мажоретен състав от гр. Пловдив. Сред официалните гости се очакват представители на Министерство на културата, Министерство на образованието и науката, Народното събрание и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK