Броени дни до старта на „Пей сърце“ 2023 в Кюстендил

Снимка: Читалище "Братство"

Конкурсът се организира от читалище „Братство 1869” и Община Кюстендил, под патронажа на кмета Петър Паунов

На 9 септември 2023 г. от 16:00 ч. на сцената на читалище „Братство 1869“ в Кюстендил за шестнадесета поредна година ще бъде даден стартът на Международния конкурс за шлагерна песен „Пей сърце”.

Конкурсът се организира от читалище „Братство 1869” и Община Кюстендил, под патронажа на кмета Петър Паунов. Съорганизатор е читалище „Пробуда 1961”.

"Ние, организаторите сме си поставили за цел да съхраним и популяризираме любимите на десетки поколения шлагерни песни, да ги възродим за нов живот и да приобщим младите хора към тяхната лирика и красота, защото шлагерната и стара градска песен, носещи неповторимото чувство на копнеж и хармония, се изпълняват в последните години от все повече и повече млади хора.

Конкурсът се утвърди като форум, който дава поле за изява на състави и изпълнители от цялата страна и чужбина, които представят богатството на шлагерната и стара градска песен", съобщават от Читалището.

Тази година музикалното събитие ще се проведе на 9 и 10 септември и в него ще се изявят участници от България, Сърбия и Северна Македония. В 12 часа на 10 септември всички участници и гости ще изпълнят заедно песните „Море пиле, славей пиле“ и „Болен ми лежи Миле Попйорданов“.

Председател на журито на конкурса отново ще бъде примата на българската естрада - Кристина Димитрова и членове: Бони Милчева – певица и водеща на телевизионно музикално предаване, гр. София; Никола Янев – Чоли - музикант и диригент от гр. Ракитово; Димитър Неделчев – музикален педагог и диригент, гр. Кюстендил; Жана Райнова – музикален педагог, гр. Кюстендил; Димитър Цветков – музикант и диригент, гр. Кюстендил, Ивайло Драганов  –  режисьор, гр. Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK