Бродеща лъвица вдигна на крак полицията в Берлин

Снимка: iStock

До момента полицията няма информация кой е собственикът на животното

Властите в Германия предупредиха хората в южните предградия на Берлин да внимават за потенциално опасно животно - вероятно лъвица, което е на свобода, съобщава "Асошиейтед прес".

Полицията в провинция Бранденбург, която обгражда столицата, издаде предупреждение в ранните часове днес за "избягало диво животно" и помоли хората в и около Клайнмахнов, Телтов и Щансдорф - точно извън границите на Берлин - да не напускат домовете си и да приберат домашните си любимци на закрито.

Впоследствие предупреждението беше разширено до южните райони на Берлин и беше уведомено, че навярно става въпрос за лъвица.

Ветеринарни лекари и ловци участват в издирването на животното. До момента полицията няма информация кой е собственикът му.

Бил е получен сигнал от двама мъже, че са видели голяма котка да тича след диво прасе, каквито често се срещат в и около Берлин.

"Двамата господа са заснели видео с телефоните си и опитни полицейски служители потвърдиха, че това вероятно е лъвица", посочи говорителят на полицията.

Уточнява се, че от нито един от двата зоопарка в Берлин, нито от който и да е цирк в града е постъпвал сигнал за изчезнала лъвица. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK