Британският "Дейли мейл": Банско е най-евтиното място в Европа за ски

Снимка: Infomreja.bg

Разкриха: Банско в България е най-евтиното място в Европа за ски тази зима, докато Банф най-добре оправдава парите в Северна Америка.

Това е заглавието, което е публикувано в британския вестник „Дейли мейл“ преди дни.

Според статията България е евтина дестинация в сравнение с други европейски и американски зимни курорти.

  • Изследванията разкриха, че най-важните ски писти и питиета за една седмица в Банско струват £ 405.20 
  • Италианският курорт Бардонекия бе оценен като второто най-евтино място за ски в Европа, с цена за седмица - £ 451.66
  • В Северна Америка цените в Банф, Канада, са 562.98 паунда в сравнение с 933.47 паунда в американския ски курорт Вал.

Банско е най-евтиното място в Европа, където британците могат да карат ски тази зима, разкрива ново класиране.

Планинският град побеждава италианския курорт Бардонекия, който е обявен за второто най-евтино място, където можете да се насладите на бягство по склоновете.

Класацията е разкрита в 12-тия годишен доклад за Post Office Travel Money, който се прави със съдействието на Crystal Ski Holidays.

За да състави този списък, изследователите са разгледали цените на най-важното като наем на оборудване, лифт пропуск, ски уроци, обяд и разнообразие от напитки.

Тазгодишният доклад разкри, че цените в Банско са намалели до 405,20 паунда, а Бардонекия - до 451,66 паунда. Тези цени са в сравнение с миналогодишния най-евтин курорт Кранска гора в Словения.

Въпреки това Италия е най-евтината страна като цяло, която се хвали с четири курорта в топ 10.

За разлика от това, няма френски ски курорти в тазгодишните 10-те най-евтини.

Тазгодишният доклад за Post Office включва и пет нови европейски курорта: Garmisch Partenkirchen (Германия), Grindelwald (Швейцария), Rauris (Австрия); Trysil (Норвегия) и Vemdalen (Швеция).

Vemdalen (514 паунда) се оказа най-евтиният от петте и заема четвърто място пред всички изследвани австрийски, френски и швейцарски курорти.

Андрю Браун от Post Office Travel Money заяви: "Няма да се отрече, че България е чудесна дестинация за скиори. Не само цените в Банско са най-малко с 10% по-ниски, отколкото в най-близките си конкуренти, но най-важните черти за един курорт са по-малко от половината от тези в една трета от изследваните европейски курорти - включително най-добрите в Франция, Австрия и Швейцария. Банско е идеално за начинаещи, но предлага и предизвикателни писти за опитни скиори.

Докато Крис Логан, изпълнителен директор на Crystal Ski Holidays, добави: "България е известна като голяма ценова дестинация за ски, така че не е чудно, че Банско е начело тази година.“

"Имаме и нови курорти, включени в доклада за тази година, включително Rauris в Австрия, където сме включили оферти като безплатен лифт и наем на оборудване за деца до 12-годишна възраст.

"Предварителните резервации за ски и екипировка са друг начин, който тези зимни зими могат да намалят разходите си". 

В навечерието на 5. октомври кметът на Банско Георги Икономов в интервю за ИНФОМРЕЖА заяви твърдо позицията си, че Банско се стреми да развие туризъм с богати гости и така да се повиши стандарта на курорта.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK