Брежани се изпълва с хора и веселие за Празника на кестена

Снимка: Сдружение “Хора и традиции”

Събитието ще е на 21 октомври

За дванадесети път Празникът на брежанския кестен и тази година ще събере всички, обединени от родното Брежани и от богатството на природата, създала най-вкусните кестени в страната, съобщават организаторите.

Организаторите са Сдружение “Хора и традиции”, кметството на Брежани и читалището в Брежани. Те благодарят за изключителната подкрепа на на кмета на община Симитли Апостол Апостолов и на директора на Югозападно държавно предприятие Благоевград, благодарение на които празникът съществува вече 12 години.

Събитието ще е на 21 октомври, а началото е в 11.30 часа с откриването на традиционната кулинарната изложба на дамите от селото и северномакедонския град Делчево.

Площадът ще се изпълни с аромата на вкусни ястия, повечето от които ще са приготвени по уникални рецепти с кестени. Ще продължи и традицията да се предлагат печени кестени по „италиански“.

В програмата - празничен концерт с участието на "гласът на България" - Соня Ковачка, и самодейци от Брежани, Ансамбъл за народни песни и танци при КУД „Гоце Делчев“ – Делчево, Северна Македония, оркестър за хоро.

За децата на Брежани организаторите са предвидили и детски празник - на 22 октомври (неделя) в градинката пред кметството.

Ансамбъл “Тракия “ е основан през 1974 г. и е новатор в музикалните и танцови форми, като нито за миг не прекъсва връзката на съвременното изкуство с дълбоките корени на българския фолклор, обреди и легенди.

Спектаклите на Ансамбъла излизат от рамките на традиционните концерти и по един блестящ начин разкриват огромното фолклорно богатство на България от всички етнографски области. Ансамбълът има задача да запази и развие народното песенно и музикално-танцово изкуство от всички фолклорни области на България. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//