Бразилец и португалец съдят Вихрен за 50 000 евро

снимка: ФК "Вихрен", архив

Анонимни футболисти заведоха иск, адресиран до ФИФА за неизплатени суми от длъжника ФК "Вихрен" - Сандански. Бразилец и португалец претендират за обща сума от 50 00 евро, която клубът е трябвало да им изплати преди две години. Двамата са имали подписани професионални договори с Вихрен по времето, когато собственик на клуба е бил Константин Динев. По-интересното е, че и двамата нямат нито една минута игра в официални срещи.

Исковете са в централата на ФИФА, а срокът, в който клуба трябва да се разплати, не е оповестен. Освен тези 50 000 евро, Вихрен дължи и близо 80 000 лева на Ивайло Андонов. Между клуба и собственика на ФК "Пирин 2001" Ивайло Андонов има подписан  договор за пораджбата на няколко футболисти.

От Вихрен обжалват с мотива, че договорът е подписан от неправоимащия Филип Филипов, изпълнявал в същото време длъжноста главен мениджър на "Вихрен". Парите обаче висят на дружеството, а вследствие на това клубът не получи и лиценз за "Б" група.

От няклоко дни Вихрен започна участието си в А Окръжна група, а в първия кръг разгроми Спартак Склаве с 10:0. От Общината ще обяват ПФК "Вихрен" в несъстоятелност и ще опитат да избегнат плащанията към футболисти и други клубове.      

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK