Братът на пребития вчера Георги Войнов - Кирил, е задържан, версиите по случая в Хаджидимово се множат

Снимка: Infomreja.bg, архив

Полицейски служители от РУ-Гоце Делчев задържаха за 24 часа 35-годишния ветиринарен лекар Кирил Войнов от Хаджидимово за нанесения от него жесток побой над брат му Георги Войнов, също ветеринарен лекар. 

Това е официалното съобщение от пресцентъра на ОДМВР-Благоевград въпреки многото версии, които се разпространяват от вчера за семейната драма. От полицейската дирекция уточняват, че инциденът е станал към 09:40 часа вчера след възникнал скандал, прераснал във физическа саморазправа между двамата братя Кирил и Георги Войнови, като последният още вчера бе транспортиран за лечение в столичната болница "Света Анна" с тежка фрактура на черепа и с опасност за живота.

Случаят е докладван и на Районната прокуратура в Гоце Делчев, която започва разследване.

Вчера след побоя жители на Хаджидимово бяха категорични, че бащата на двамата братя - отец Димитър Войнов, е нанесъл жестокия побой над сина си. От болницата в Гоце Делчев пък съобщиха, че още едн пострадал при мелето е транспортиран в УМБАЛ „Св. Анна“, също с тежка фрактура на черепа - чичото на съпругата на пострадалия Георги Войнов - Благовест Къшев от хаджидимовското село Ново Лески.

Каква е истината и кой е действителният извършител на грозното деяние предстои да установят разследващите органи, които работят усилено по случая. Версиите за жестокия побой обаче продължават да се множат сред местните жители в Хаджидимово и селата Копривлен и Ново Лески, откъдето са майката и попска съпруга - Зорка Войнова, и жената на пребития брат, който заедно с чичото на съпругата му берат душа в софийската болница.

Една от версиите, която надделява, е, че допреди Коледа двамата братя са имали добри взаимоотношения, имали обща ветеринарна аптека и ветеринарен кабинет в Хаджидимово. Хората разказват, че двамата по европейска програма имали и общ пчелин и стадо крави.

Слуховете по случая са, че малкият брат Георги Войнов малко преди Коледа изтеглил преведената субсидия от около 50 000 лева за пчелина и стадото крави и отказал да я подели с брат си Кирил. 

Скандалът продължил с това, че бащата - отец Димитър Войнов, изгонил от къщата си Георги и съпругата му, като с тях напуснала семейното огнище и майката Зорка Войнова, която заживяла с малкия си син на квартира в Гоце Делчев, а след това в Ново Лески, в къщата на снаха си, като междувременно младото семейство се оглеждало да закупи стара къща в Хаджидимово.

Другата версия, която жителите на Хаджидимово споделят, е, че майката Зорка преписала имота, на който бил разположен пчелинът, на малкия си син, което станалол причина той да прибере субсидията.

Дали Кирил Войнов поема чужда вина за нанесения зверски побой над брат си, или той самият е извършител на грозното деяние, предстои да стане ясно.

Относно състоянието на пребития с железен прът Георги Войнов, лекарите съобщават, че черепната му травма е сериозна, имало потъване на черепа вследствие на фрактурата, което притискало главния мозък. По тази причина оперативната намеса от специалисти била наложителна.

За другия пострадал пострадал мъж от Ново Лески - Благовест Къшев, информацията е, че травмата му е по-лека, но също е било наложително да бъде транспортиран в специализираното отделение на УМБАЛ „Св. Анна“.

 

КОМЕНТАРИ

Паисий13:49 - 28.09.2018
пише се ветЕринарен, а не ветИренарен, неграмотници!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK