Братя бракониери от село Баничан пребиха с палки горски служител и екополицай от Гоце Делчев

снимка: infomreja.bg, архив
Среднощен екшън между бракониери, екополицай от Община Гоце Делчев и горски работник от гоцеделчевското горско стопанство за щастие завърши със стрелба и ранени.
 
В МБАЛ „Иван Скендеров" с прострелна рана в коляното, без опасност за живота, е настанен 29-годишният Стоян Славчев от село Баничан. Медицинска помощ е оказана и на 54-годишния екополицай Костадин Витанов, който е свободен за домашно лечение с рани по главата.
 
Екшънът се разиграл на 27 август около 22.30 часа в местността "Руската чешма" край Баничан. Същата вечер горският стражар Мърваков и екополицаят Витанов охранявали горските и полските масиви в района на селото и подали стоп палка на лек автомобил „Фолксваген Пасат”, в която пътували братята Стоян и Карамфил Славчеви. Те не се подчинили на издадената заповед и се стигнало да кратка гонка. 
 
Накрая служителите препречили със своя автомобил пътя на нарушителите. Братята изскочили от колата и започнали да налагат проверяващите с палки. За да озапти агресивните бракониери, горският работник извадил законно притежавано оръжие и произвел пет изстрела във въздуха. Това не стреснало нападателите и се наложило да стреля още един път, като куршумът попаднал в коляното 29-годишния Стоян Славчев.
 
31-годишният му брат е задържан с полицейска заповед за 24 часа. От Югозападното горско предприятие съобщиха, че двамата братя бракониери са системни нарушители в района. Инцидентът е пореден опит за саморазправа и посегателство над горски служители при изпълнение на служебните им задължения.
 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK