Бракониер наби горски инспектор от РДГ-Кюстендил, съставил му актове преди години

Снимка: Infomreja.bg, архив

Служител на Регионалната дирекция по горите в Кюстендил е бил нападнат снощи в местен ресторант, докато вечерял. Нападателят се оказал бракониер от село Уши, на когото същият горски инспектор съставил преди години актове по Закона за лова и опазване на дивеча.

Още с влизането си в кюстендилското заведение, горският служител и неговото семейство получили устни заплахи от съпругата на бракониера, че не са желани на това място. 

Инспекторът решил да напусне заведението, за да не се притеснява семейството му. Тръгвайки към изхода обаче, той бил нападнат от бракониера, който го ударил силно с юмрук по главата. 

На мястото на инцидента е извикана спешно полицейска група от Районното управление в Кюстендил, която се отзовала веднага на подадения сигнал.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Вследствие на засилените мерки за контрол по опазване на горските територии, наложени в последната година, горските инспектори от РДГ в цялата страна нееднократно са заплашвани от нарушители на закона. 

Изпълнителна агенция по горите и нейните структури осъждат строго всяко посегателство върху нейните служители, които ще продължават да извършват контрол по опазване на горските територии и да налагат строги санкции за всички, които нарушават законовите нормативни актове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK