"Ботев" (Пловдив) записа шеста победа в първенството

Снимка: БГНЕС

Той надигра "Пирин" - Благоевград, с 3:1

Отборът на Ботев (Пловдив) постигна шестата си победа от началото на сезона във футболната Първа лига, след като надигра Пирин (Благоевград) с 3:1 като домакин в среща от 18-ия кръг на шампионата. „Канарчетата“ трябваше да правят пълен обрат, за да стигнат до успеха, след като се озоваха в ролята на догонващи в резултата още в 30-ата секунда. Пристигналият от Дунав (Русе) Юго Комано откри за "орлетата“ след грешка в домакинската отбрана, но с две попадения на Самуел Акере в 22-ата и в 46-ата минута и гол на Мартин Секулич в 91-ата минута играчите на Душан Керкез взеха трите точки. По този начин Ботев изпревари Хебър и зае 9-ата позиция в класирането с актив от 23 точки, докато Пирин остава на 14-ото място с 15 точки.

Преди първия съдийски сигнал от Ботев (Пловдив) наградиха пловдивската състезателка по шахмат Виктория Радева, която бе част от националния отбор на България, спечелил историческа първа европейска титла на шампионата на Стария континент в Будва. 

Двубоят започна отлично за гостите от Пирин, които откриха резултата с първата си атака още в 30-ата секунда. Йонас Тамм не се намеси добре при центриране в наказателното поле и след като Атанас Чернев също не успя да изчисти, топката попадна в Юго Комано, който от близка дистанция преодоля Хидайет Ханкич за 0:1. 

Домакините отговориха в 12-ата минута, когато Антоан Бароан бе оставен да овладее и да стреля от въздуха от около 12-13 метра, но шутът му мина встрани от вратата. Малко след това вратарят на гостите Максим Ковальов спаси точен удар на Уме Емануел.

Стражът на „орлетата“ обаче нямаше какво да направи в 22-ата минута, когато Самуел Акере финтира противников състезател пред дъгата на наказателното поле и с прецизен удар с левия крак не остави шансове на Ковальов, за да възстанови равенството. 

Шест минути по-късно играчите на Душан Керкез можеха да направят пълен обрат след хубава индивидуална акция на Акере, който проби и комбинира с Антоан Бароан, но от няколко метра французинът стреля над напречната греда. 

В 36-ата минута централният нападател на „жълто-черните“ отправи опасен удар от въздуха след центриране отляво, преминал над целта. 

В самия край на първата част вратарят на Ботев Хидайет Ханкич отрази силен шут на Андрей Йорданов от дистанция и така почивката дойде при равенство 1:1.

Още преди да бе изминала и минута след подновяването на играта през втората част „канарчетата“ излязоха напред в резултата. Самуел Акере донесе пълния обрат за своя тим с второ попадение, реализирано след асистенция на Ивелин Попов. 

Седем минути след това капитанът на Ботев можеше на свой ред да се разпише, но Максим Ковальов спаси негов удар от около 20 метра, а малко по-късно Уме Емануел не намери очертанията на вратата, озовал се на изгодна позиция отляво в наказателното поле на Пирин. 

Натискът на домакините продължи, но на няколко пъти те не успяха да завършат с точен удар своите нападения.

Четвърт час преди края на срещата Пирин бе близо до изравнително попадение, но изстрел на Иван Тасев от дистанция премина малко над напречната греда, а в следващата атака Юго Комано се размина с топката при прострелно центриране отляво. 

В 78-ата минута резервата Станислав Костов бе изпуснат от защитата на Ботев при подаване от десния фланг, но завършващият му удар бе слаб и попадна право в ръцете на Хидайет Ханкич. 

В 86-ата минута вратарят на Пирин Максим Ковальов също трябваше да се намесва и отрази коварен изстрел на Антоан Бароан, който попадна точно под напречната греда. При последвалия корнер стражът на гостите отново показа добър рефлекс след удар с глава на Атанас Чернев, а при добавката Йонас Тамм не успя да уцели вратата от непосредствена близост. 

В първата минута от добавеното 4-минутно продължение на срещата влезлият като резерва Мартин Секулич се възползва от грешка в отбраната на "орлетата" и оформи крайния резултат с трети гол във вратата на Пирин - 3:1./БНР/

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK