Борисов за АМ „Струма“: Забавянето е чудовищно. На 1 август режем лентата

снимки: infomreja.bg

Забавянето на лот 4 от автомагистрала „Струма“ е чудовищно. Както я оставихме преди година и половина, така я намерихме. Това заяви премиерът Бойко Борисов след като мина с джипа си по цялото стоящо се трасе.

"Експериментът „Орешарски“ - ето го", каза Борисов и посочи недовършения пътен участък.

"Навсякъде, където отидеш - каквото сме оставили, това сме заварили. И навсякъде е неразплатено. Същото е на Марица, същото е на Хемус", допълни той.

Борисов подчерта, че последните километър и половина до митницата на ГКПП-Кулата също трябва да бъдат изградени като четирилентов път, тъй като в противен случай там ще стават големи задръствания.

Министър-председателят обяви, че в понеделник ще се проведе среща при финансовия министър Владислав Горанов между Агенция „Митници” и Агенция „Пътна инфраструктура” за уточняване и прехвърляне собствеността на трасето.

Лиляна Павлова подчерта, че гръцката фирма "Актор", която до момента изграждаше обекта, продължава дейността си и официално продължава да е изпълнител, но от Министерството на регионалното развитие и благоустройството са се насочили към българска фирма, която е доставчик на услуги и материали.

Благодарение на това работата по магистралата е възстановена и ще се работи денонощно.

"Искам да е ясно, че работим на този обект без една стотинка, само и единствено благодарение на премиера. Ако не беше той, тук нямаше да има и един човек. Работи се усилено, работи се на 100 %. Ще работим денонощно и това, което сме обещали, ще го свършим. Заповядайте на 1 август да режем лентата", обеща Методи Бачев, един от двамата собственици на строителната фирма.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

do prostiqa17:00 - 22.02.2015
brato pari sa kradit gircite vzeha 100 miliona i izbqagaha sega i agromaks shte vzeme milionite i kakto gledash magistralata stava zlatna
прост15:19 - 22.02.2015
как така става гърците са изпълнител но има и друга фирма която работи, тя на какво основание го прави ; няма място за коментари.
Снеж19:26 - 21.02.2015
ЛЮБОВТА НЕ Е ЗАБРАНЕНА,ПА МАКАР И МИНИСТЪРКА....
иван-хасан18:14 - 21.02.2015
Па тия много близки - заедно нагоре - надоле.............

FACEBOOK

//