Борисов: Върнахме достойнството на България в Европа

снимка: Булфото, архив

 

"Върнахме достойнството на България в Европа. Страната ни отново стана прогнозируем партньор и хората там се радват, че имаме стабилно правителство”, заяви за предаването „Годината” на Дарик радио премиерът Бойко Борисов.

"Направиха огромна поразия във финансовата система и стабилността на финансите свърши. България беше давана за пример в най-тежката финансово-икономическа криза четири години поред за отличник в Европа”, отбеляза министър-председателят.

„През 2014 г. започна нова коалиционна култура. Много партии, много хора се превъплъщават, поправят или имат също ново начало. Започна съдебна, пенсионна и здравна реформа. Продължихме добра традиция за Коледа да дадем 50 млн. лева на българските пенсионери”, посочи още Бойко Борисов.

Премиерът за пенсионната реформа

„Не виждам от какво се притесняват - национализация. Национализация означава да вземеш от 1 януари парите от единия фонд и да ги прехвърлиш на друго място. Това означава национализация, ако е държавен фонда. Нищо такова не се случва и няма в момента - никой човек по никакъв начин не е задължен да си махне парите от частните пенсионни фондове”, коментира Борисов.

Според него единственият плюс е, че хората в частните фондове ще се борят за всеки един клиент, както във всяка една банка.

„Ще се рекламират, ще им обясняват каква доходност имат, ще им пращат всеки месец разпечатки по какъв начин се стопанисват парите на хората”, заяви той.

Борисов уточни, че управляващите са си определили срок до 31 март 2015 г. да приключат с пенсионната реформа.

„Нещото, което единствено ме плаши, е манипулацията. Бяхме жертви на манипулация веднъж, сега виждам тази манипулация втори път. Всеки, който ме познава знае, че ако ми се дадат добри и правилни доводи, не се съобразявам и ако нещо сме сбъркали и нещо не е добре изкусурено, в края на краищата държавата е обща и никак не е срамно да кажеш „колеги, тук сме сбъркали, връщаме се, поправяме се”, каза още Борисов.

Премиерът за здравната реформа

"Министър Петър Москов предложи една доста добра реформа в здравеопазването, която обсъди с целия бранш. Даде си един срок до април и мисля, че ще се справи. Това, което той предлага смятам, че ще спре течовете и ще дисциплинира болниците”, заяви Бойко Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK