Борисов в Кюстендил: Имаме нужда от категорична победа, за да няма сглобки в населените места

Снимки: Infomreja.bg

Петър Паунов към кюстендилци: Вашите пари ще работят за Вас! Ще накараме държавата да върне парите на хората в регионите

ГЕРБ има нужда от категорична победа, за да няма нужда от сглобки в населените места. Време е всички да се събудим и да победим с много! С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към препълнената зала на Общинския драматичен театър в Кюстендил. Борисов пристигна в областния град, за да даде категорична подкрепа и да пожелае успех на кандидатите за общински кметове и листите със съветници в Кюстендилска област.

Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат от досегашните градоначалници Петър Паунов, инж. Методи Чимев, Калин Гелев, Георги Кабзималски и Иван Минков, от кандидат-кметовете Иван Каназирски, Юлиан Божанов, инж. Ани Симеонова и Любомир Димитров, от областния координатор Даниел Данчев, народните представители Христо Терзийски, Радослава Чеканска и Даниел Александров.

Пред стотиците в Кюстендил, дошли да покажат своята подкрепа за кандидат-кметовете, Борисов заяви: “Разликата между “Модела ГЕРБ” и “Модела на Промяната” е, че на втория няма как да му намериш кусур - тези хора не вършат никаква работа. Дават постове и заплати на своите и не вършат никаква работа!

Другите построиха ли поне едно училище, театър? Колко санирани сгради има в последните 3 години - нула. Пропиляно време от нашия живот. Както съм оставил Струма с тунелите и мостовете, не е мръднала. И едно мълчание, една тишина. Когато си тръгнахме имаше 12 милиарда пълен фискален резерв, а растежът от 50 милиарда отиде до 120 милиарда в държавата. Бяхме лидер на Балканите. За 3 години сега сме на опашката.”

“Каквото направихме ние - това е. От народа зависи - или да се събуди и да победим много, или още от същото. Опонентите ни за 10 години няма да може да ремонтират и поддържат това, което ние сме строили”, посочи лидерът на ГЕРБ в Кюстендил.

Борисов заяви още: “Каквото са казали кметовете на Кюстендил, на Дупница - всичко се е случило. Паркове, градини и училища. За Рила – хората не можеха да ходят на Рилския манастир - нямаше пречиствателна станция, скалите падаха. Направихме път и козирки за скалите. Колко сгради бяха санирани преди и колко през последните три години? Преди, като дойдех тук, и кметът ме захващаше за Коридор №8, 4-лентов път до „Струма“. Три години нула, нищо. Къде ви е Коридор 8?! Пропиляно време, както оставих „Струма“, не е мръднала… Спомням си, когато излетя редовната линия за Скопие. Нещо „страховито“ се случи тогава на Балканите. От София до Скопие ще литка самолет. 1 полет – с това приключи. Това беше развитието на региона… Три години няма ГЕРБ, но няма и План, няма и еврофондове.”

Петър Паунов се обърна към кюстендилци с думите: “Благодаря, че сме заедно, извървяхме нелек път, особено през последните 4 години, съпроводен от пандемия и после от безвремие - безвремие, от което всеки един от нас пострада.” Той припомни, че когато е поел кметската управа Кюстендил не е имал и един басейн с минерална вода. “В момента има 5 действащи басейна с минерална вода за децата на Кюстендил. През 2007 г. е имало 4 хотела, 4 къщи за гости и 1 санаториум. В момента има 6 хотела, 8 семейни хотела, 45 къщи за гости, 22 апартамента, повече от 106 места за настаняване с 2 000 легла.”

Паунов посочи, че Кюстендил е добро място за предприемачи и водещ антикорупционен център, благодарение на общи усилия на жителите на  общината.

„Благодарение на съвместните ни усилия Кюстендил е водещ културен център и програмата ни в момента съперничи на културната столица на Европа - Пловдив. Направихме и невъзможното децата ни да имат страхотни условия - обновените детски градини, училища. Десетки частни и обществени сгради бяха санирани. В момента има хора, които не ни харесват и заявяват, че това не е техният Кюстендил. Да, така е. Ние никога не сме градили техния Кюстендил, ние сме градили вашия Кюстендил, на всички кюстендилци!”, подчерта досегашният кмет.

Паунов обясни още: “Не ни харесват, защото не сме назначили роднините си във всички държавни институции и държавни бордове. Новите спирки им били тежки и скъпи, след като видяха, че са само 14 000 лв., им станаха само тежки. 7-тонни спирки от неръждаема стомана, със соларните панели, със зарядното - неща, които остават за десетилетия, а не, след всеки вятър, да ги преследваме. Не ни харесват, защото не нарязахме за скрап нито едно предприятие, а съживихме хотелите. Сградата на театъра, в която сме в момента, беше със заварена планка на централната врата, отваряше се за Кюстендилска пролет и имаше продадени 5 000 билета. Киното беше мираж от десетилетия. В момента годишно сме продали 45 000 билети за кино и над 13 000 билети за театър Това е жив културен център!”

Петър Паунов обясни, че предстоят тежки задачи, още повече, че през последните 2-3 години няма адекватна държава. “Истинският геноцид на Кюстендилска вода, от който ви обещавам, че ще ви отърва през следващите 4 години; хилядите дупки; безводието в малките населени места – всичко това трябва да преодолеем заедно. Вероятно много от вас се питат - след като 16 години не сме се справили с част от проблемите, какъв е мотивът? Мотивът е само и единствено - бъдещето на Вас и децата ни.”

Градоначалникът обясни, че едва 4 лв. от данъците на кюстендилци се връщат обратно, всичко отива на горе, без да се знае за какво се харчат. Той бе категоричен, че парите на хората трябва да остават в регионите, за да могат да се разпределят по места, а не да се източват държавни дружества от хора, които нямат нищо общо с нашия регион. “Следата от политиката на тези хора ще бъде като следата от самолета до Скопие”, завърши Паунов.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//