Борисов: Утре ще имаме прекрасна новина за българо-руските отношения

Само на нас ни се даде да организираме среща ЕС - Турция, каза премиерът преди полета си за Анкара

Години наред с нашата братска държава Гърция води балансирана политика, имаме прекрасни отношения и с Турция.

Това обяви пред медиите Бойко Борисов минути преди заминаването си към Анкара, където ще се срещне с президентът Ердоган.

Аз отивам на приятелска вечеря с Ердоган, с когото говорих 4 пъти, обяви Борисов.

„Между нашите съседи конфликтът е налице. Ще дойде ден, в който да ме ожалите и мен, защото ви се струва лесно, но никак не е лесно. Последните дни всички разговори са по искане на колегите ми, те са ме търсили“, каза Борисов.

Конфликтът до нас влияе върху бъдещето, туризма, икономика. С корона вируса нещата стават драматични, допълни Борисов.

Не знам какво е мнението на Радев по темата, коментира премиера, запитан дали е обсъждал темата за миграцията с президента.

Утре ще имаме прекрасна новина за българо-руските отношения, лаконичен бе Борисов.

Когато жени и деца ги размятат по границите, ние не можем да го гледаме със спокойни очи, не може да се изпраща армия срещу тях. Решението е изнесен център за сигурност извън ЕС, но за който да плаща ЕС, каза Борисов.

Темата за Сирия е по-голяма от мен и не бива да отивам чак до там. Апелирам към разбирателство и мир всички държави, допълни премиерът.

Само на нас ни се даде да организираме среща ЕС - Турция. Ще поискаме да продължим приятелските, добри междусъседски отношения. Не, че са заплашени. Но в Азия имат други порядки. Два милиона маски от Холандия сме договорили, трябва да пътуват. Аз нито отменям, нито давам акъл. Мисля, че постъпихме правилно като се вслушахме в експертите", обясни премиерът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK