Борисов: Ще предложа вариант аз да си тръгна и да продължи правителството

Снимка: ПП ГЕРБ

Още днес можеше да кажа датата, на която ще подам оставка. Но първо ше говоря с партньорите, заяви премиерът

Състоя се конференцията на ПП ГЕРБ в „София Тех Парк“. На нея присъстваха хиляди депутати, министри, членове и симпатизанти от цялата страна.

От трибуната се изказаха членове на партията, евродепутати, местни лидери.

На конференцията присъстваха бившите кметове на Благоевград и Сандански – Атанас Камбитов и Кирил Котев.

До Борисов бе и вече бившият му пиар Севделина Аранудова. Борисов говори за мобилизация на структурите си, за коронапандемията, за изтеклите записи и видео- и фотофайлове, коментира каква е задачата на всички членове на ГЕРБ на предстоящите избори, за предстоящата икономическа криза, липсата на обвързаност с ДПС и липсата на страх от назначаване на служебно правителство.

На влизане и излизане от Парка, симпатизантите на ГЕРБ бяха освирквани от протестиращи с възгласи "Оставка", "Крепостни селяни!", "Мутри вън", "Мафия!", "Боклуци!". Полицейското присъствие бе изключително засилено! Част от протестиращите успяха да влязат в Парка по време на изказването на Борисов.

Кметът на Дулово бе категоричен, че ГЕРБ няма договорки с ДПС, а резултатите в Общината са постигнати благодарение на добрата екипна работа.

„Тези резултати нямаше да са налице, ако не беше помощта на ГЕРБ“, каза кметът.

Убеден съм, че единствената партия, която може да осигури достоен живот в България, е ГЕРБ, завърши кметът.

Председателят на СДС – Румен Христов, се изказа от трибуната:

„Предстоят избори, които трябва да бъдат спечелени от десницата! Това е гаранцията за демократичните промени в страната. Независимо дали изборите ще са извънредни или редовни, то десницата трябва да спечели. Питаме обаче дали мандатът на служебното правителство няма да бъде удължен. Нека има избори и те да бъдат спечелени от десницата! Гледайки Отечествения фронт, нямам отговор какви коалиции ще има, ако те спечелят изборите. Отговори нямаме, но има алтернатива. Остава малко време до изборите, но нека се мобилизираме, за да спечелим и да заведем България към Европа.“

Андрей Новаков - евродепутат и областен лидер на ГЕРБ-Благоевград: „Уважаеми колеги, но вие не сте колеги, а приятели и съмишленици. Благодаря, че прекосихте България, радвам се да ви видя тук, защото ако гледаме телевизия, ще решим, че сте изчезнали, затова освен телевизия, трябва да гледаме и през прозореца. Роден съм в провинцията, завърших в България и ето ме тук като евродепутат. Моята история нямаше да е възможна в нито една друга формация. Опонентите не могат да повярват, че могат да се постигат резултати без връзки. Моята история е възможна заради голямата история от успеха на ГЕРБ. Ако през 2010 ви бях казал, че България е така развита, както сега, тогава нямаше да повярвате, то това се случи. Това стана за 10 години, защото на ГЕРБ е възможно да се справя в трудни моменти. От политическата камбанария ние сме партия „парадокс“, но така се прави, защото следващите не трябва да плащат за наши грешки. Длъжни сме да продължим, защото нацията ни е преживяла войни и робства, време е да си вдигнем главата, а не юмрука. Има проблеми и грешки, избързване, но невинаги е имало комфорт за това. В политиката не можеш да се харесаш на всички, но си длъжен да работиш за всички! Отговорността ни е да намерим общ език с хората, младите, и да направим следващата крачка. Докато другите ги карат да рушат, ние ще съграждаме. Бъдете достойни, смели, амбициозни, за да съградим тази България!“

Протестиращите в София не са България, заяви водещият на фона на възгласи „ГЕРБ победа!“.

Областният управител на Разград: „Аз съм етнически турчин от Лудогорието! Такива като мен има стотици днес тук, които са повярвали на премиера Борисов! Бях 25 години в друга партия, там проповядвах обединение, но никога не съм се питал срещу кого се обединяваме – срещу българите ли?! В нашите региони, смесени, това е България, това е нацията ни! Дойде моментът да не сме разделени като етноси, а да сме обединени като нация в единна партия като ГЕРБ. Вие, г-н Борисов, дърпате държавата най-силно напред. Чувам свиркаджии, който искат да окупират държавата, която принадлежи на законно избрания премиер! Той дърпа каруцата! Ние трябва да работим повече от лидера ни, за да не може да позволим узурпаторите да победят. Г-н премиер, сигурно ще сдадете властта, но този ден не е дошъл, този ден е далеч. Г-н Борисов, България Ви обича, вярва! Победа, няма да се предаваме!“

Знам, че мнението ви е, че оставка не трябва да има, за да запазим държавата и развитието ѝ. Правителството ни управлява в екип!

Красимир Каракачанов: „От 3 години България се управлява с коалиция. Последните 30 дни в страната има хора, които искат смяна на властта, някой от тях млади и образовани, живеещи на Запад. Не съм чул от всички, които искат оставка, какво ще бъде новото правителство, каква е програмата му, философията, реформа не е да променяме конституцията! Съдебна реформа – каква?! Аз знам какво не им харесва, но въпросът е как да го промениш. Аз не чух идеи! Много от хората днес ги няма на площадите. Знам като историк, че има два вида политици – такива, които се жертват за нацията и такива, които жертват нацията. Днес отново има хора, които искат да се докопат до властта, а вие от които политици сте? Какво трябва да свършим от останалите месеци и какви са ни приоритетите. Никой не каза от тези, които гладят костюмите, какво правим с демографската криза. Да, избори ще има, както е по конституция!“

Словото на Бойко Борисов:

Моля провокаторите да спрат, защото няма нищо по-добро от демокрацията и хората да могат да изказват волята си. Избрахме „Техно Парк“, защото тук е най-явно как от едни казарми направихме иновации. Какво биха могли да ни покажат опонентите?

С партньорите ни през годините направихме чисто море и магистрали (които да блокират, а преди нямаше какво да блокират), метро, което да блокират.

Най-важното е, че през финансовата криза ние успяхме да запазим държавата, а и да вдигаме БВП с милиарди на година. Много усилия вложихме да най-малък външен дълг. Ние се справихме и най-добре с пандемията и най-бързо пуснахме хората, за да заработи икономиката. Всяка година вдигахме доходите.

Темите, които са важни са:

Борбата с корупцията и обвиненията. Контрабандата вече е 3%. За провокаторите: Има и такива, но това е демокрация! Ние не отидохме да пречим на Бузлуджа. На протеста пред президентството имаше с руски знамена, други с американски, те не видяха ли как се справят в тези държави с протестиращите. Опитите на Манолова, Бареков и Слави са еднакви. Най-лесно е да ни атакуват. Не моят подпис стои зад указа на президента Радев.

Аз винаги 11 пъти печелех изборите! 3 със служебно правителство!

Наслагва се темата, че ни е страх от служебно правителство, ние не вярвахме на Радев и че ще има честни избори, но без НС не могат да се свършат тези неща, както и справянето с кризата след пандемията.

За честни избори трябва да има машинно гласуване и закупуването на машини!

Не желая държавата да е разединена и да бъда разединител. Ние имаме коалиционни партньори и споразумение, според което трябва да изкараме мандата.

След като нарушихме комфорта на толкова много олигарси, ние от ГЕРБ с ДПС не сме правили и няма да правим коалиция, както и с БСП. Нашите партньори са ОП и СДС. Не знам дали Христо Иванов си дава сметка, че връща хората на власт, срещу които се бори. Аз си давам сметка, че ГЕРБ няма да допусне тези коалиции. Аз обичам хората и да са добре. 20,30,100 провокатори ритат и крещят.

Исках да събера елита на партията, че аз съм готов по всяко време да си тръгна, правил съм го, и заради мен не искам да има напрежение. Аз не съм Радев да се радвам, когато се бият хората. Ако ние сме толкова силни, какъв е проблемът да имаме служебно правителство, страх ни е, от кой?

От кое се срамуваме, какво не направихме добре!

Ще предложа вариант аз да си тръгна и да продължи правителството. Ние трябва да поработим със структурите, на места има деребеи и ако аз не се намеся, ще страдаме. Аз ще убеждавам за което коалиционните партньори. Имаме всякакви варианти.

Не се опиянявам от масата, имаме да работим много върху ГЕРБ. Маса от обвиненията към нас са прави и трябва да говорим с хората.

Още днес можеше да кажа датата, на която ще подам оставка. Но първо ще говоря с партньорите. Много говорих сутринта с Каракачанов, надявам се да намерим вариант!

Никога не съм ви подвел, затова ГЕРБ е печелила изборите, ние сме партия, направена от народа. Ще говорим и с вас, говорете и с хората! Много от вас са се отлепили от хората!

Всички социологически агенции дават, че сме първа партия. Олигарсите се ядосват на нас и затова ще ни правят компромат, това не ни притеснява.

Моля ви, не отговаряйте на провокации, затова са пратени тук. Демократичните хора не ходят да плашат бебета и деца, те дойдоха пред моята къща. Благодаря на тези, които искаха да ме защитят и те да застанат там.

Ако демокрацията е бесило, то такава сме имали до 1989 г., от която аз съм потърпевш!

Тези неблагодарни хора, като Христо Иванов, забравиха как дойдоха в офиса на ГЕРБ.

Продължаваме, обмисляме, ние сме за единство, каквото и да ни струва това като партия. Предстоят тежки месеци! Ако има отговорни, които искат да управляват, нека излязат с план, ако аз съм причината, отивам си!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK