Борисов "се търпи" с Петков и Иванов, но си струвало заради Шенген

Снимка: Infomreja.bg

И лидерът на ГЕРБ коментира думите на Радев за "изнасилването"

По пътя говорихме с Христо Иванов и с Кирил Петков. Действително положихме огромен труд и когато питахте "за какво е тази сглобка" и "защо се търпите" – ето затова се търпим. И затова президента Радев говори толкова злобно сутринта. Защото има бюджет, макар и не консервативен както исках, но много от нещата, които сме обещавали всички ги има. И ако се подобри събираемостта, той ще бъде напълно изпълним”. С Кирил Петков, като шефове на двете комисии, съгласуваме всичките си действия, за да не ставаме смешни. Както и Денков и Мария Габриел.

Това каза Бойко Борисов през журнлисти в Пловдив по повод "зелената светлина", която Нидерландия ни даде за Шенген.

Нидерландия е изпълнила ангажимента си. Там партиите, които подкрепят сглобката, дадоха огромен шанс на България. Може би това зловонно решение е разтревожило президента Радев. Най-вероятно много го е разтревожило, защото Нидерландия ни пусна. Следобед имаме разговор с австрийците, каза Борисов.

Поздравявам Радев, че разбра колко е важно да подпише за таксите за газа. Защото Унгария, през външния министър Габриел, ни уведоми, че таксите по Балкански поток отпаднаха. Убеден съм след разговора ми с Орбан, той това чакаше, днес и Унгария ще се присъедини към нас. И както винаги ще ни подкрепя. Въпреки че не се обичаме и харесваме в тази сглобка, променихме Конституцията, променихме съдебната система. Ако не бяхме сменили основния закон по този начин, както Радев го нарече „изнасилване”, а то беше „изискване” – нидерландския парламент нямаше да вземе това решение. Бъдете сигурни. За да убедим и Австрия да ни приеме в Шенген, трябва да направим „много крачки”. Вчера подписаха и пакта за миграция. Следобед имаме такива разговори. Мисля, че ще се поздравим с краен успех. Трябва да бъдем много аргументирани, обясни Борисов.  

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//