Борисов пристигна на официално посещение в Кайро

Снимки: МС

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна на официално посещение в Кайро, Египет. Той беше посрещнат с почетен гвардейски шпалир лично от премиера на страната - Мустафа Мадбули. 

Българската страна има интерес и би желала да види едно действително и трайно активизиране на политическия диалог с Египет. Това заяви премиерът  Бойко Борисов в Кайро по време на разговора си с министър-председателя и министър на жилищното строителство и урбанизацията на Арабска република Египет Мустафа Камал Мадбули. Настоящото посещение на българския премиер е втора визита на това равнище в историята на двустранните ни отношения с Египет.

Министър-председателят Борисов отбеляза, че българското правителство се стреми да поддържа интензивен политически диалог на всички нива с традиционните партньори на България в Близкия изток и Северна Африка.

Премиерът добави, че страната ни е готова да развива пълноценни и взаимно изгодни отношения с Египет във всички области от взаимен интерес –икономика, енергетика, земеделие, сигурност, туризъм, култура, образование и други. За таз цел е необходимо да бъдат очертани конкретни действия и практически стъпки за разширяване на сътрудничеството.

Премиерът Борисов изрази увереност, че с настоящата му визита в Кайро ще  се постигне конструктивен диалог по ключови  теми от двустранен и регионален характер.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK