Борисов: Осигурихме 1,8 милиона лева за болницата в Гоце Делчев

Снимка: МС

Петър Филибев също изрази благодарност за бързата реакция на правителството

Правителството отпусна 1,8 милиона лева по бюджета на община Гоце Делчев за купуването на нова медицинска апаратура за многопрофилната болница за активно лечение „Иван Скендеров“ в града, както и за ремонт на помещенията, в които оборудването ще бъде инсталирано.

По време на посещението си в Гоце Делчев през изминалата седмица министър-председателят Бойко Борисов заяви, че правителството ще осигури необходимото финансиране за важната апаратура и предложи на кмета на града Владимир Москов да проучи възможностите за разширяване на болницата и модернизирането й. „Осигурените 1,8 милиона лева са за купуването на графичен рентген, компютърен томограф, ехограф, цифров мамограф, а част от средствата са и за ремонт на помещенията, където те ще бъдат инсталирани“, посочи премиерът Борисов в хода на редовното заседание на Министерския съвет.

„Решавате важен проблем за Гоце Делчев и за целия район. 70 000 души обслужва нашата болница. Техниката, с която в момента разполагаме, е от близо 30-40 и повече години, така че благодаря Ви и разчитаме партньорството ни да продължи“, заяви кметът на Гоце Делчев Владимир Москов пред министър-председателя Бойко Борисов. Москов добави, че с подкрепата и на правителството, и на министъра на здравеопазването, градът е успял да се справи със сегашната ситуация, причинена от пандемията от COVID-19. 

„Партньорството ни в действията е в името на хората. Най-близката болница, където има подобна апаратура, е над 100 км и то по планински път. Нека хората от Гоце Делчев и областта да са спокойни“, отбеляза премиерът Борисов.

Управителят на болницата в Гоце Делчев д-р Петър Филибев също изрази благодарност за бързата реакция на правителството за осигуряването на средствата за новата апаратура. „Образната диагностика изцяло ще бъде подменена, с което ще подобрим качеството на предлаганата услуга както на жителите на близките общини, тъй като идват пациенти и от община Доспат, така и на гостите в региона“, изтъкна д-р Филибев.

„Отпускаме също 600 000 за ремонт и благоустрояване на централна улица „Климент Охридски“ в град Хаджидимово в следствие на наводненията и валежите там. Изпълняваме ангажиментите, които бяхме поели“, каза още министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание.

 

КОМЕНТАРИ

Катя03:51 - 15.01.2021
То е много хубаво като купуваш нещо да има и кой да работи с него. То в тази болница няма един свестен доктор, те техника купуват, защо не ги инвестират тези пари в персонал. Чудят се само какво да купят за да прибират комисионни.
Alexander21:06 - 13.01.2021
И 10милиона да даде тая си е , некадърното и некомпетентно управление на болницата ще продължи и тя ще продължи да трупа дългове , тази болница никога няма да стане истинска авторитетна болница заради хората които я управляват които допускат старите лекари да си правят каквото си поискат и всички схеми се замитат. Москов да сложи най накрая един кадърен управител който да няма политически зависимости ако наистина се прави за хората не за пред камерите
ББ от Б-я11:19 - 13.01.2021
Москов и Терзиев: "Кой да изпълни поръчките и знае ли какво да направи след това?"
Grada10:51 - 13.01.2021
После хората нека си говорят. Вижда се, че като има консенсус всичко се случва, но излишно хората се карат помежду си. Борисов осигурява всичко нужно за региона ни от край време и на избори хората не са доволни.

FACEBOOK