Борисов: Обединителят на нацията да преценява с кои хора се сдружава

Аз когато сгреша, се извинявам по много пъти, заяви премиерът

„Обединителят на нацията да преценява с кои хора се сдружава и прави поход. Не му давам оценка. Аз когато сгреша, се извинявам по много пъти”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където е за извънредната среща на Европейския съвет.

Борисов коментира шествието в памет на годишнината от смъртта на Левски, на което се чуха освирквания.

„Ние сме милионна партия, не е проблем да изкараме 100 човека, за да освиркват, но не им прави чест. Правят си поход, застанаха пред руската църква, попът ги благослови. Какво им пречи законно избран кмет?”, попита Борисов.

И допълни: „Това не помага на стабилността, на инвеститорите, на целите, които си поставяме. А те са с над 10% всяка година да се вдигат доходите. Само стабилна икономика, може да даде желания ефект.

Борисов коментира и преговорите на извънредната среща на Европейския съвет.

„Трябва да сме много внимателни, когато говорим за финансовата рамка. 60 милиарда евро по-малко бюджет, означава много, много трудни преговори. За България са важни четири неща, мисля, че ще сме от доволните след преговорите”, каза Борисов. „Ще настоявам да не се пипа по Кохезионната и селскостопанска политика, много е важна за нашата страна”.

„Трябва човек да е голям оптимист. Очаквам дълга нощ, подготвен съм да съм диалогичен. Няма да можем да гледаме „Лудогорец”- „Интер”, но рисковете на професията”, пошегува се премиерът.

Борисов направи уточнение относно ERM II. „Президентът Радев, когато правеше своето изказване каза да питаме Португалия как са се вдигнали цените, какви проблеми са имали за еврозоната. БСП вдигнаха вой в парламента, че едва ли не правим нещо извънредно. А ние като държава сме подписали договор за присъединяване към ЕС, където сме приели ангажимент да приеме еврото. Казах просто, че малко забавяме темпото, кой е казал да се откажем. Разказах много добре предимствата”, заяви Борисов. „Не се отказваме от еврозоната, но искам национален консенсус и всички хора да разберат, че това е добре за държавата”, уточни Борисов./ Нова телевизия 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK