Борисов и Пеевски за меморандума на ПП: Подобен подход е незрял

Колаж, илюстрация: Infomreja.bg

Политиците коментираха документа за подялбата на властта

Не съм получавал никакъв меморандум и не съм го чел.

Така лидерът на ГЕРБ – Бойко Борисов, отговори през медиите на съпредседателя на ПП – Кирил Петков.

По-рано през деня в предаването „Здравей България“ Петков коментира, че ПП-ДБ все още няма обратна връзка от ГЕРБ-СДС за предложения меморандум за управление.

„Предполагам, че ще го прочетат внимателно, ще го анализират и ще вземат решение”, коментира политикът.

Подобен подход е незрял. Такъв документ се изготвя от работна комисия и, когато е готов, се дава за подпис. Мария Габриел ми прочете по телефона първите няколко изречения. Постът външен министър е единственият, за който ГЕРБ навремето се е преборил, направил е компромис. Всички останали министри са техни. Кой е съгласувал смяната на ръководството на най-важната агенция в държавата – АДФИ. ПП-ДБ еднолично и в разрез на всичко сливат НАП и „Митници”, каза Борисов.

Разбирам, че за ПП-ДБ избори 2 в 1 са логичен завършек на некоалицията, завърши коментара си от коларите на НС Бойко Борисов.

Темата за меморандума коментира и Делян Пеевски:

За мен е абсурдно в някакъв меморандум да има желание за подялба на съдебната власт, антикорупционните агенции. Това е нечувано. Мислех, че колегите се шегуват, че ще искат да си "делнат" съдебната власт и службите. Няма нищо за хората, има само "делкане" на служби, "делкане" на прокуратура", "делкане" на регулатори.

Интересът към „делкането“ на държавата е много голям, заяви председателят на ПГ на ДПС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK