В списъка с имена на хора, предаден на прокуратурата, фигурират и политици. Сред тях са депутатът от ДПС Делян Пеевски, бившият премиер Бойко Борисов заради случая "Мата Хари" и ексминистърът на финансите Владислав Горанов. Това потвърди в студиото на Нова телевизия премиерът Кирил Петков след като в прокуратурата преди два дни не изреди имена на политици. Петков изрично посочи, че с този списък не се посочват виновни и той не издава присъди.

Важно е според него прокуратурата да провери тези случаи, а като примери даде: Ние не твърдим, че Борисов има кюлчета, а искаме да се каже от къде и по какъв начин тези кюлчета са се озовали в чекмеджето, за да се направят тези снимки. В този смисъл - коя е Мата Хари и кой е направил снимките, дори и да са постановка. За Владислав Горанов Кирил Петков обясни, че също не твърди, че той е корумпиран, но трябва да се провери дали е вярна информацията и отговарят ли на истината твърденията на Васил Божков, че му е носел пари.

На въпрос дали Цветан Василев е в този списък, Кирил Петков отговори отрицателно и с аргумент, че в списъка няма имена на хора, които вече са много разследвани. Цветан Василев е с повдигнато обвинение, делото КТБ е в съдебна фаза. Тук обаче Петков задава въпрос защо не се е направил дистанционен разпит, например чрез скайп връзка, толкова години, за да може да има някакво по-сериозно развитие по случая. Премиерът има и други въпроси, за които е убеден, че са въпроси, които задава цялото общество.

Ако сме сигурни, че прокуратурата си е свършила работата по тези въпроси, ще е едно наистина добро начало", заяви Петков. На критиките, че дава на прокуратурата той дава информация, която е открита от "Гугъл", а не използва информация от ДАНС и МВР - служби, които са на негово подчинение, Петков обясни, че неговите действия са всъщност "ниска топка".

"Нека да изчистим тези от Гугъл, това е толкова нисък праг на очаквания към прокуратурата. Щеше да е много хубаво, ако трябваше някакви специални служби да търсят информация." Освен това Кирил Петков подчерта, че според него главният прокурор не само би трябвало да знае тези имена, а и би трябвало отдавна да е проверил тази информация, която е общо достъпна и всяко семейство у нас има подозрения.