Борисов: Аз питам един държавен глава не би ли трябвало да е баща на всички партии

Снимка: МС

В България се разиграва драма, която я няма в дневния ред на Европейския съвет - до този момент нито официално, нито  неофициално се обсъжда налагането на санкции срещу Унгария. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Австрия, където участва в неформалната среща на държавните и правителствени ръководители на ЕС.

Премиерът Борисов отбеляза, че на вчерашното оперативно заседание на кабинета е било обсъдено разработването на стратегия от правителството, така че страната ни да има позиция, ако един ден се стигне до тази тема.

„Към днешна дата има една позиция и тя е ясно изразена от представителите на управляващото мнозинство в Европейския парламент. Раздвоението се явява в БСП“, напомни премиерът Борисов.

По отношение на гласуването на новите министри днес в Народното събрание, министър-председателят изрази надежда, че те ще се справят добре с предстоящата им работа. „Отговорността се понася от тези, които са избрани да управляват, аз мисля, че тези хора ще се справят добре. Но всеки ден ни подлагат на критика. Аз питам един държавен глава не би ли трябвало да е баща на всички партии, не би ли трябвало да е обединител на нацията“, каза още премиерът и подчерта, че подобна конфронтация не помага на институциите.

Министър-председателят Борисов подчерта още, че по време на неформалната среща на лидерите в Австрия е била повдигната темата за необходимостта от създаване на корпус за реакция както при бедствени ситуации, така и за предотвратяване на нелегално преминаване през европейските граници на мигранти. Премиерът отново акцентира върху важността на споразуменията с трети страни и посочи позицията на България по отношение на спирането на потока на нелегални мигранти към Европа.

"Обявил съм се за подкрепа за работа с Африка, споразумението с Турция работи и България е добре. Важно е другите страни - Италия, Португалия, Гърция, да имат подкрепа на границите. В България това, което сме казали, сме го доказали“, заяви още министър-председателят Бойко Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK