Бориславова: Откъде Борисов ще намери независими личности за кабинет?

Снимка: БГНЕС

Тя посочи, че ГЕРБ са поканени на нови разговори

„Виждам, че се намираме в една много трудна ситуация. Радвам се, че колегите от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ положихме усилия, за да отпушим работата на парламента и да излезем от цикъла, който наблюдавахме безплодно в 48-ото Народно събрание.

За първи път наблюдаваме, че без сформирано мнозинство вече има законодателна програма. Доведохме и до конструктивен разговор между първите две сили“. Това коментира в предаването „Лице в лице“ Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

"И днес на председателския съвет в парламента заявихме, че комисиите трябва да започнат да работят", посочи още тя.

Лена Бориславова бе категорична, че се е отказало от депутатското си място заради местните избори, а не заради бременността си.

"Ние работим заедно с „Демократична България“, „Спаси София“ и екипа на София по това да имаме обща кандидатура, управленска програма и стабилен екип. Изчистваме някои задачи, за да имаме готови решения, за да усетят хората, че някой се грижи за тях веднага след изборите“, коментира тя.

„Поканихме колегите от ГЕРБ да продължим разговорите по управленската програма, въпреки че те имаха своите емоционални изблици срещу нашата програма, която предишния ден много харесваха и казваха как имаме пълно съвпадение. При ГЕРБ не е нетрадиционно да си сменят мнението в рамките на часове. Очакваме да ни изпратят програма, защото в момента единственото, което правят, е да изпращат нашата програма на другите партии. Молим за професионален тон“, заяви Лена Бориславова.

„Формулата, която виждаме като работеща, е правителство на малцинство с подкрепата на онези партии, включително на ГЕРБ, във втория мандат“, посочи още тя.

 „Господин Борисов има доста голяма доза и изнервеност, но да кажем, че обстановката е такава. Въпросът е каква точно формула за кабинет от личности предлага господин Борисов – няколкомесечен – колко, или четиригодишен? И кои ще са тези личности, които ще са толкова неопетнени, чисти и независими, които ще застанат начело на този кабинет, за да могат върху договорена програма – с ДПС или БСП, и с тяхната подкрепа да извършват управленски дейности от името на коалиционно мнозинство на всички партии, чиито членове някога са били санкционирани по списъка „Магнитски“. Аз такива независими личности не познавам. Може би г-н Борисов познава. Откъде ще се вземат тези личности, които за един месец ще застанат напред? А отзад Делян Добрев и Делян Пеевски заедно ще им натискат бутона в Народното събрание, за да могат те да управляват страната. Може ние да бъркаме – може доверието между БСП, ДПС и ГЕРБ, да е толкова голямо, че те да създадат кабинет от личности“, заяви още Лена Бориславова.

„Ние много ясно сме показали къде стоим, не играем политически покер“, категорична беше тя.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK