Борислав Сарафов е новият директор на Национална следствена служба

Снимка: Главна прокуратура

На официална церемония в зала „Тържествена“ на Съдебната палата Борислав Сарафов встъпи в длъжност като директор на Национална следствена служба (НСлС) и заместник на главния прокурор.

„Убеден съм, че ще успеем да възстановим имиджа и мястото на Националната следствена служба. Тя е служба с висок авторитет, който сякаш се позагуби през годините. Силно се надявам това да се възстанови. Това не бих могъл да направя сам, а с ваша подкрепа и съдействие“, обърна се към колегите си г-н Сарафов, и продължи: „Разчитам на вас и се осланям на вас. Можете да разчитате на пълната ми институционална подкрепа. Това е моята служба.“

Главният прокурор Сотир Цацаров благодари на досегашното ръководство на НСлС и подчерта, че ръководството на прокуратурата има амбицията да увеличи до края на тази година натоварването на следствието. „До края на годината на Националното следствие ще бъдат възложени 10 тежки криминални дела от висок обществен интерес Новият директор ще има пълната подкрепа на главния прокурор“, каза още г-н Цацаров. По думите му, НСлС е неизменна част от прокуратурата.

Заместниците на Сарафов в НСлС ще бъдат Магдален Маринов, Юлияна Петкова и Ивелина Христова. При представянето им, новият директор на НСлС посочи, че те се ползват с безупречен професионален и личен авторитет.

На церемонията присъстваха прокурори, следователи и официални длъжностни лица от МВР, НАП и ДАНС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK