Борислав Александров: Провокациите на терена не трябва да остават ненаказани

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Лекция на тема „Степен на нарушение - елементи и обстоятелства” изнесе методистът на Българския футболен съюз Борислав Александров пред футболните съдии от Кюстендилска област. Срещата се проведе в залата на ОС на БФС-Кюстендил.

„Елементите, които всеки съдия трябва да знае за играча на терена са - умисъл и злоба, прекомерна сила, шанс да играе с топката, посока на стъпалото и атака с бутони, опасност за здравето на противника. Нов и много важен елемент, който въвеждат от УЕФА е посоката на стъпалото и играта с бутони. Обстоятелствата са две - спиране на обещаваща атака и предотвратяване на очевидна възможност за гол”, акцентува Борислав Александров по време на методическата конференция.

С нагледни примери, клипове от диск на ФИФА, Александров показа що е то небрежно, безразсъдно нарушение с използване на прекомерна сила? Методистът на БФС наблегна и на дисциплинарния контрол.

„При нарушение с бутоните, задължително се показва червен картон. Провокациите не трябва да остават ненаказани”, подчерта Съдийският наблюдател на УЕФА.

Борислав Александров обърна внимание още на играта с ръка, работата в екип и засадата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK