Болницата в Разлог с нова апаратура

снимки: Община Разлог

В МБАЛ – Разлог доставиха медицинска апартура в изпълнение на проект „Подкрепа за повишаване на диагностично-лечебния капацитет и подобряване възможностите за долекуване и продължително лечение в "МБАЛ - Разлог" ЕООД”, Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/4.1-05/2011/006 по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013. Проектът е на стойност  4 630 661, 86 лева, от които съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие е 4 455 685,42 лева.

Новата апаратура ще замени остарялото и нискоефективно оборудване в болничните отделения. МБАЛ – Разлог ще има и напълно нови апарати, които не са използвани до този момент. Паралелно протича и обучение на служителите за правилното управление и използването на специализираното медицинско оборудване.

Сред първите доставени медицински апаратури и оборудване са спирален 16-слайсов компютър томограф, рентгенов апарат със „С”  рамо с два монитора, стеризалиационна машина – комплексно оборудване, автоматичен биохимичен анализатор, 25 броя пациентни монитори, кувьози  и други. Новата медицинска апаратура и оборудване ще допринесе основно за увеличаване качеството на лечебно-диагностичния процес, както и за създаване на собствен капацитет за осъществяване на допълнителни медицински услуги.

На 85 % са завършени строителните дейности по отделенията. Най-сериозни ремонтни дейности претърпява отделението по хемодиализа, клиничната лаборатория, централна стерилизация и вътрешно отделение.

Сред целите на изпълнявания от Община Разлог проект е да се подобри, обнови и модернизира здравната инфраструктура в общината посредством закупуване, доставка и пускане в експлоатация на високотехнологично оборудване за диагностика, лечение и долекуване в „МБАЛ-Разлог“ ЕООД. Извършваните строително-ремонтни дейности в чувствително ще подобрят помещенията за инсталация на закупената по проекта апаратура и оборудване.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK