Бойко Клечков и Йордан Тодоров ще търсят средства за довършване на галерията в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Фондът на кюстендилската художествена галерия е уникален и изключително богат

Във връзка с въпрос, поставен от народния представител Бойко Клечков на парламентарния контрол в петък към министъра на културата Атанас Атанасов,  относно довършване на ремонта на Художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора" в Кюстендил, депутатът от БСП заедно с председателя на общинската партийна организация на социалистите Йордан Тодоров  заявиха, че  ще се търсят варианти чрез държавни средства за доизграждане на галерията".

Фондът на кюстендилската художествена галерия е уникален и изключително богат и хилядите експонати, които са в него трябва да могат да се виждат от гостите и жителите на Кюстендил в залите на галерията, а не само една част от нея да функционира и работи по предназначение, както е досега", каза народният представител Бойко Клечков.

Йордан Тодоров добави, че въпросът за ремонта ще го постави за обсъждане и на общинска сесия в ролята си на общински съветник. "Това е галерия и храм на изкуството с национално значение, където може да се види и античната крепостна стена на Пауталия и да се пренесем във времето на древните траки, римляни и българи. Ние сме оптимисти, че може да се намери финансова възможност и да бъде решен този важен обществен въпрос, отлаган по различни причини дълго във времето", допълни още председателят на БСП-Кюстендил, Йордан Тодоров.

Народният представител Бойко Клечков ще проведе в понеделник срещи с жители на Дупница. Приемният ден на депутата от БСП е от 10 часа на 14 март в партийния офис на социалистите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK