Бойко Борисов посети училищата в Рибново и Дебрен

Снимка: СУ, Рибново

Правителството отпуска средства за тях

Днес министър-председателят Бойко Борисов изненадващо посети две училища в община Гърмен – СУ „Йордан Йовков“ в село Рибново и ОбУ „Св. Климент Охридски“ в село Дебрен.

Също днес е преведена първата сума за разширяване на училището в Рибново, където се учат 500 деца. Сумата е в размер на 1 275 090 лева и е предназначена за създаване на физкултурен салон. Предстоящо е и изграждане на нова сграда към училището, в която ще бъдат създадени компютърни кабинети, лекарски и стоматологичен кабинет.

„Едно голямо благодаря! Само това мога да кажа. Като човек с 40-годишен стаж в областта на образованието твърдя, че сега то наистина има приоритет и учителските заплати вече са достойни“, заяви по този повод Манчо Джуркин, директор на училището.

След като разгледа и училището в Дебрен, премиерът се ангажира с отпускане на допълнителни средства за доизграждане на физкултурния салон.

„Преди година и половина получихме от Министерството на образованието и науката 160 000 лева за салона, но са необходими още средства. Освен това имаме готов проект за саниране на училищната сграда. Министър-председателят и заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се ангажираха да го включат в програма“, каза за ИНФОМРЕЖА директорът на училището Верхат Топчиев.

 

КОМЕНТАРИ

До Али17:25 - 14.01.2021
Вие сега ли разбрахте че от този купен пеевски кмет нищо не става.Ще въртят далавери с петканин и билдингстрой а ние ще страдаме.Този е за изхвърлене от общината
Али17:22 - 14.01.2021
А къде е Общинския Мурджо ?Крие се като мишка.това ми било управник!
куче09:37 - 14.01.2021
Еднокнижника посетил училище а директорът на училището си спинкал у тях.Представиха пазача за директор
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK