Бойко Борисов открива модернизираната ВиК мрежа в Кюстендил

снимка: Община Кюстендил, архив

Премиерът Бойко Борисов и екоминистърът Нона Караджова ще открият рехабилитираната ВиК мрежа в Кюстендил и ще прережат лентата на модернизираната градска пречиствателна станция, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. Церемонията е предвидена за 17 май от 13.00 ч. на пл. "Велбъжд", където през 2009 г. бе даден старт на обекта.

Двата обекта са на обща стойност 30 млн. евро и са изградени съгласно “Интегриран проект за водния сектор на град Кюстендил”, финансиран по Програма ИСПА. Изпълнението включва реконструкция на съоръженията за пречистване на отпадъчните води и за третиране на утайката, изграждане на Автоматична система за контрол и събиране на данни (SCADA), реконструкция на пясъчните филтри на пречиствателната станция за питейни води, както и реконструкция на разпределителната водоснабдителна мрежа с обща дължина 45 хил. метра и на канализационна мрежа с обща дължина 16 483 метра.

Направената реконструкция и модернизация на пречиствателната станция ще има позитивно въздействие върху начина на живот на приблизително 70 000 еквивалент жители. Изпълнението на проекта е част от политиката на правителството за постигане на екологични стандарти и устойчиво развитие на населените места, като в същото време е принос за постигането на договорните ангажименти, поети от България към ЕС.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd
loading...