Бойко Борисов откри изцяло реновирания вход на Разлог

снимки: Община Разлог

Днес бе открит изцяло реновираният вход на Разлог, украсен със знамената на България и Европейския съюз. Трикульорната лента на новия обект прерязаха премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, Любен Татарски - председател на парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление, областният управител Валери Смиленов и кметът на Разлог Красимир Герчев. На официалната церемония дойдоха десекти жители на общината. Сред гостите бе и неврокопският митрополит Натанаил. По традиция гостите на Разлог бяха посрещнати с питка с мед и шарена сол и бяха дарувани с ръчно тъкани кърпи.

„Радвам се, че Разлог има своя нов европейски вход, който ни приобщава към туристическите зони, създава ни ново лице и имидж”, каза кметът на Красимир Герчев.

Пътят е построен със средства на Министерството на регионалното развитие и благоустройство по спечелен от Община Разлог проект. Общата дължина на рехабилитирания път е 1,5 км. Пътят е с 4 ленти за движение с разделителна ивица с бетонови бордюри, улично осветление, открита бетонова канавка. Цялата стойност на проекта възлиза на 1 658 857,25 лева.

„Когато в най-дълбоката криза, без милиардите, с които разполагаха предишните управници през 2005-2008 г., откриваме такива обекти, може да си представите като държавата забогатее какво бихме направили. Но това тук се случва, защото вие сте го пожелали, защото това е ваш приоритет. Това е ваша заслуга, ние само ви помогнахме", заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Добърските баби поздравиха премиера и министъра на регионалната политика със своите автентични песни, мотористи от Разлог преминаха по новия път, носейки транспарант с надпис „Аз обичам Разлог”.

По-рано днес бе даден старт на обновяването на 110 километра второкласни пътища в Югозападна България. Първата копка на пътя Разлог - Юндола направиха строителният министър Росен Плевнелиев и депуати от региона. Стойността на проекта е 31 805 583.95 лева, а срокът на изпълнение - 24 месеца. 

Пътят Юндола-Разлог, който днес стартирахме, Разлог - Банско - Гоце Делчев - Садово, чак до Гърция, също е ваш приоритет, приоритет е за вашите индустрии, вашите деца да остават тук, защото без пътища оставаме изолирани. На 1 октомври стартира строителството на магистрала Струма, която ще стигне от Долна Диканя до Дупница за 25 месеца. На 1 ноември ще стартира от гръцката граница и също за 25 месеца ще трябва да стигне до Сандански. Когато ние сме свързани, тогава ние може да развием своя потенциал, затова строим пътища, пречиствателни станции, развиваме туризъм, екология, за да покажем, че България е център на Югоизточна Европа, център на стабилност, център за туризъм, център за информационни технологии", каза още Бойко Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

ivan12:29 - 03.09.2011
Пътя е като море направен ...особено в горния участъък се едно плуваш...качество нулево
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//