Бойко Борисов: Не се ли строим заедно, влизаме в дългова спирала

Снимка: Infomreja.bg

Борисов каза още, че е изключително важно конфликтът в Газа да приключи скоро

Няма значение пред коя стая се строяваме. Не е важно къде, важно е под един флаг да се строим в името на България. Не се ли строим заедно, влизаме в дългова спирала и не можем да вземем тежките решения, като влизането на България в Еврозоната и Шенген. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Търговище, съобщи БГНЕС. Коментарът му е в отговор думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков от вчера, че никой не може да ги строява пред никакви стаи, след като по-рано в съботния ден Борисов обвини "Продължаваме промяната", че се хвалят със законови промени, приети съвместно с ГЕРБ.

Бойко Борисов каза още, че е изключително важно конфликтът в Газа да приключи скоро. "В условията на нарастваща инфлация и заболеваемост от ковид, ако сме единни като нация, ще преминем по-лесно" през тези изпитания, заяви той. Лидерът на ГЕРБ подчерта значението на толерантността етническата толерантност и допълни, че в момента свидетели на жестоки конфликти и е нужно разбирателство между политическите сили.

"За съжаление, сега гледаме най-лошия сблъсък между Израел и Палестина. Пропускаме, че на 300-400 км от нас има война в Украйна. В тази ситуация е много важно разбирателството между политическите партии", коментира Борисов. Той отбеляза, че в Израел за три години е имало пет пъти избори, а също и протести с искане за съдебна реформа, като и в България." А врагът не спеше по това време", допълни лидерът на ГЕРБ.

По думите му, че ако се стигне до по-голяма война, това ще доведе до обективно повишаване на цените на горивата. "Казвам обективно, защото три години цената на горивата беше висока, но не по обективни причини... Инфлацията е много висока и още ще се вдигне", обясни той.

Борисов не пропусна и да захапе отново финансовия министър Асен Василев, като го задочно го попита риторично защо, когато говори за по-малката събираемост от "Митници" и НАП, пропуска да каже кой през последните 3 години е управлявал и е бил в ръководството на тези агенции.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK