Бойко Борисов: Автомагистрала "Струма" ще бъде готова през септември 2013-а

снимки: infomreja.bg

Няма да се променя графикът за завършването на автомагистрала „Струма”. Това стана ясно след проверката, която министър-председателят Бойко Борисов направи на хода на строителните работи на първия лот от автомагистралата – Долна Диканя – Дупница, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът, заедно с министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, разгледа археологическите находки, констатирани по трасето на лот 1 на бъдещия аутобан и се срещна с археолози от музеите в Перник и Кюстендил и с представители на фирмата изпълнител на обекта.

Археолозите поеха ангажимент до юни месец да приключат археологическите проучвания по трасето и се договориха със строителната фирма да си съдействат взаимно, за да не спира строителството.

„С археолозите работим много добре”, каза на трасето премиерът, „ще им направим отстъпка следващите три-четири месеца, за да направят проучванията си и се надявам, един-два месеца по-рано, в края на лятото на 2013-а година, септември месец, магистралата да бъде завършена.”

Строителството на 17-километровия участък стартира на 1 октомври миналата година и се извършва от Консорциум „Струма 1“. Стойността на проекта е 58 534 000 лв. без ДДС.

Обектът ще бъде изграден с финансовата подкрепа на ОП „Транспорт“ 2007-2013 г.

Автомагистрала “Струма” е част от Транс-европейската транспортна мрежа по направление на Общоевропейски транспортен коридор ІV в отсечката от пътен възел “Даскалово” до ГКПП Кулата.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK