Бой и заплахи за убийство на протеста в Кюстендил

снимки: infomreja.bg

Днешният протест срещу монополите в Кюстендил започна с бой и заплахи за убийство. Недоволството започна към 12 часа, един час по-късно заради честванията по случай националния празник. Минути след като се качи на трибуната Елена Манчева, която представлява протестиращите, Георги Арсов се опита да вземе думата.

Последва дърпане и заплахи от страна на лидера на ГОРД в Кюстендилско Костадин Николов. “Ще ти счупя краката, ако не се махнеш от тука”, каза Николов на Арсов, който показа пред всички медии, че и той има разрешение за протест и представлява хората.

Разделението на две групи на протестиращите ескалира и тълпата беше готова да стигне до безредици. Наложи се  голяма част от полицията да пристигне на място, начело с шефа на РУП – Кюстендил Росен Райчев, за да се предотвратят евентуални размирици.

“Има камери, записаха всичко. Заплашиха ме, че ще ми отрежат краката, че ще ме убият, ако не се махна. При това положение ще заведа дело, ще пусна жалба и до полицията”, коментира минути по-късно Арсов.  Той самият определи себе си като човек, който се разграничава от политизирането на протестите.

“Тук има фигури, които са политически обвързани. Нали все пак това е протест на обикновените граждани, а не на политиците”, каза още Арсов.

Около 150 човека присъстваха на протестите в Кюстендил навръх 3 март. След като ситуацията бе овладяна и страстите се успокоиха хората се отправиха към паметника на Ильо Войвода, където поднесоха цветя.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

бсп14:51 - 03.03.2013
Са като дойдат бсп дпс трактори ...........................Ще ви опарвят
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK