Богданов: "Лукойл" трябва да внесе 69 млн. лв. във Фонда за сигурност за декември

Снимка: БГНЕС

Той коментира, че Законът за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт е трябвало да влезе в сила много по-бързо

Скоро ще можем да съберем вноската на "Лукойл" във Фонда "Сигурност на Електроенергийната Система" за месец декември в размер на 69 млн.лв. Ще обявим каква ще бъде вноската, която компанията трябва да внесе за месец януари. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов по време на изслушването си в съвместното заседание на Комисията по икономическа политика и иновации и Комисията по енергетика, пише БГНЕС.

"Изчисленията на Министерство на икономиката и индустрията се съобразяват изцяло с изискванията на закона. Средната цена на сорт брент през декември 2023 г. е 76,631 долара за барел. Средната цена на сорт руски нефт с произход Русия е съобразена с цената, която е наложена в момента - 60 долара за барел", заяви той.

Богданов коментира, че Законът за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт е трябвало да влезе в сила много по-бързо.“Щеше да е много и полезно и важно за българските потребители, ако можеше законът да влезе в сила в момента на неговото приемане”, посочи той и напомни, че по това време не е заемал министерски пост. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK