Богдан Боцев: Възраждане на икономиката и въвеждане на професионално образование са сред основните ни цели

Снимки: БСП-Гоце Делчев

Среща с представителите на бизнеса и неправителствените организации проведе кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Богдан Боцев. Пред тях, той представи основните приоритети в програмата на левицата в областта на икономиката.

„Нашата първа цел е възраждане на икономиката. В момента държавата разчита само на кредити и еврофондове и по този начин отчитаме растеж“, обясни Богдан Боцев.

„БСП за България“ предлага създаването на фонд „Индустрия“ с първоначален капитал 500 млн. лв. за финансиране на предприятия изпълняващи определени критерии, като създаване на определен брой работни места, наемане на млади специалисти, изработена десетгодишна стратегия за развитие.

„Целта е във всяка област да има поне по едно структуроопределящо предприятие, което да осигурява работа на други предприятия от малкия и среден бизнес“, уточни Богдан Боцев.

Той допълни също, че важни стъпки, които трябва да се направят за да се подпомогне бизнеса са също: облекчаване на административното обслужване, редуциране на лицензионните и разрешителни режими, законово ограничаване на нелоялните търговски практики на големите търговски вериги към българските производители.

„Втората важна цел в нашата програма е образованието, като се наблегне са професионалното образование, което да осигури специалисти за предприятията по региони“, обясни пред присъстващите Богдан Боцев.

Той бе категоричен, че икономиката и образованието са двете направления, които могат да се окажат решаващи за излизане на държавата от дълговата спирала, в която е в момента. Той подчерта също, че в програмата на „БСП за България“ не се предвижда завишаване на данъците. Средствата, които ще са нужни за реализирането на заложената социална политика, ще дойдат от по-добрата събираемост на публичните приходи и борбата с контрабандата.

На свой ред, представителите на бизнеса отправиха към кандидата за народен представител и своите препоръки. Едната от тях е да бъдат намерени стратегически инвеститори, които да осигурят заетост и доходи. Бизнесът в Гоце Делчев призова също да бъде премахнат данък „Уикенд“ и да се създаде антимонополен закон.

„Радвам се, че млад човек като Богдан Боцев ще бъде наш представител в парламента, защото той е икономист и е наясно с нещата, които трябва да се направят“, призна един от присъстващите на срещата.

„Смятам, че ако успеем да реализираме мерките заложени в нашата програма, нещата в страната ни ще тръгнат добре и промяната ще бъде усетена от всички“, категоричен бе Богдан Боцев.

 

КОМЕНТАРИ

БКП10:45 - 21.03.2017
Абе Богдане, какво ще възраждаш през 1996 г, когато японците предлагаха ноу - хау в УКВ завода, твоите съпартийци и Жан Виденов се надпреварваха, кой по - голям дял от приватизацията да налапа, а пък големия професор, пак твой съпартиец Румен Гечев зароби българската икономика, сещаш, чрез какво. Затова голямата лъжлива уста Корнелка продължава по априлски почин да лъже за благоденствие. Богдане, ако наистина виждаш истината, която за твоята партия е много измамливо понятие бягай бързо, защото още Маркс и Енгелс, твоите първоучители са предвидили бъдещия крах на левите резби, бягай Богдане търси друга партия бързо бягай, защото утре ще бъде много късно за тебе.
никой10:33 - 21.03.2017
Абе Брачеда що се напъваш не ми е ясно,добре си стой си до Бат Москов и си трай.Не е за теб таз лъжица ще те задави. Едно съм разбрал всички много разбираме как трябва да станат нещата ама не ни се занимава. Радвайте се защото през декември правителството чието и да е ще отчете намаляване на безработицата защото хиляди наши младежи ще зачезнат в Канада и после ми разправяйте хомурестки как работите за да си ги върнете в България.То беше предизборни глупости през годините ама пък тия последните са върха на тъпотията. може пък и да се съглася веднъж с Бат Бойко-явно наистина в БГ останахме само второ качество Извинявам се ако някой се засегне просто споделям мнение
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//