Богат Европейски ден на спорта в ПГ по МСС – Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Една пъстра палитра от презентации, игри, състезания...

И тази година ПГ по МСС „Пейо Яворов“ в град Гоце Делчев отбеляза с най-разнообразни прояви Европейския ден на спорта в училище. Програмата беше изпъстрена от различни игри, презентации, състезания…

Ведро настроение още сутринта създадоха ритмите на игриви народни песни. И ето го хорото – пъстро, греещо не само с цветовете на народните носии, но и с усмивките на ученички и учителки, все изкусни танцьорки.

Въпреки ранния час, дворът е вече подготвен за празника. Както обикновено на това място, силно впечатляват красиво подредените екологично чисти продукти, произведени в училището. Какво ли няма тук – плодове, зеленчуци, яйца – всичко! Ученички от специалността „Агроекология“ обясняват как прекалената химизация разрушава структурата на почвата – нещо, което в училищното стопанство не се допуска. Те с гордост напомнят, че тяхната гимназия има сертификат за биологично чисти продукти.

На най-видно място в двора са изложени наградите – купи, медали, футболни топки, които ще станат притежание на най-добрите в днешните състезания. Ще им ги връчи директорът на училището Ангел Живков.

Официалното откриване на празника прави лично кметът на общината – Владимир Москов. Той отбелязва задоволството си от създадената училищна традиция, свързана с този ден, и пожелава успех в спортните състезания и в учебния процес през годината.

Водеща на тържественото откриване е популярната и обичана певица Бояна Карпатова. Тя представя гостите, сред които са шампионът по канадска борба Васил Каракиев , фитнес треньорът Крум Томчев, Баскетболният клуб "Яворов", Футболният клуб "Пирин".

Денят продължава с презентации за здравословно хранене и за правилно пиене на вода. На тези теми са и брошурите, изработени от ученици.

А гимназистката Айтен Сариева от 10-и „а“ клас е разработила есе на тема: „Икономика без пластмаса - възможност или утопия?“, което представя пред съучениците си в наскоро оборудваната клиника по ветеринарна медицина.

В откритата класна стая пък треньорът  Крум Томчев  разговаря с учениците по въпроса за спорта като начин за подобряване на психичното здраве на децата. Той общува непосредствено с тях, дава им примери от своя живот и те го слушат в захлас.

В пряка връзка с обсъжданите проблеми са игрите, в които учениците се включват с желание – „Пакетиране“ (във връзка с разделното събиране на отпадъците), „Пътят на отпадъка“, „Преминаване на препятствия“ (свързана със здравословното хранене). Не липсват и химични опити със състезателен характер.

В същинската спортна част на деня са включени състезания по майсторско управление на велосипед, канадска борба, карате, бодибилдинг, лицеви опори, клекове и подскок на един крак.

Голям интерес у учениците извикват културистите, които се превръщат в истинска атракция за тях.

Всички състезания са свързани с обичайните за такива случаи емоции, но най-големи вълнения извиква футболът. В ранните следобедни часове на градския стадион се проведе футболен турнир между ученици от училището домакин и три гостуващи отбора. На първо място се класираха представителите на ПМГ „Яне Сандански“, на второ – момчетата от ПГ по МСС, на трето – учениците от Хаджидимово и на четвърто – тези от село Рибново. Общата оценка е за много добро представяне на всички отбори.

Няма съмнение, че този богат на изяви и емоции ден остави трайни впечатления и незабравими спомени у учениците. А може би у някои от тях пламна искрата, която ще освети пътя им към големите спортни постижения?!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Личен архив
Снимка: Личен архив
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK