"Боец" внесе в прокуратурата сигнали срещу Гешев и Пеевски за фалита на КТБ

Снимка: БГНЕС

Председателят на сдружението Георги Георгиев предостави документи

Гражданско сдружение "Боец" в прокуратурата внесе сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев за прикриване на престъпление и срещу депутата от ДПС Делян Пеевски за източването и фалита на КТБ, съобщи БНР.

Председателят на сдружението Георги Георгиев предостави документи, които били от личния архив на основния свидетел по делото за фалита на банката Бисер Лазов и разкривали данни за наличие на многомилионни кредити на компаниите на Пеевски.

"Бисер Лазов, Иван Гешев и Делян Пеевски са изградили организирана престъпна група за укриване данните за наличието на кредити на Пеевски към КТБ с цел материална облага да бъдат прикрити следите за тези кредити и съответно тези суми да не бъдат върнати, както и за организирана престъпна група за престъпления срещу правосъдието да бъде осуетено наказателно преследване срещу Делян Славчев Пеевски заради тези схеми за източване на КТБ", обясни той.

По думите на Георгиев сред документите има и десетки оригинали на регистрации на офшорни компании в различни държави.

Припомняме, "Корпоративна търговска банка" АД бе създадена през 1994 г., разраснала се бързо в периода 2007 - 2014 и фалирала на 6 ноември 2014 г. Обявена е в несъстоятелност със съдебно решение на 22 април 2015 г. През 2017 г. бяха повдигнати обвинения на 18 души, сред които и управлявалият банката Цветан Василев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK