БМВ се блъсна в четири тира в дефилето, Е-79 блокиран 4 часа

снимки: infomreja.bg

Зрелищна катастрофа предизвика в следобедните часове вчера водач на лек автомобил "БМВ" в Кресненското дефиле. 

Към 16.30 часа 37-годишният грък Георгиус Д., който пътувал от Симитли към Кресна, предприел изпреварване едновременно на два товарни автомобила. За нещастие по време на маневрата в насрещната лента се задали други два тира и БМВ-то се ударило последователно в четирите камиона.

Въпреки предизвикания тежък пътен инцидент, шофьорът на леката кола не е пострадал тежко. Със сериозни материални щети обаче са автомобилът му и товарните автомобили.

Алкохолните проби на всички водачи са отрицателни. 

Катастрофата блокира за четири часа международния път в района на Кресненското дефиле.

През този период движението на МПС се осъществяваше по обходен маршрут през селата Крупник - Полето - Брежани - Ракитна - Сенокос и Стара Кресна. Този път обаче не е асфалтиран от 30 години, осеян с дупки и твърде тесен, поради което оттам преминаваха само леки коли. 

Към 20.30 часа снощи движението бе възобновено в едната лента. Трафикът е нормализиран едва след полунощ, когато вече е била образувана 20-километрова опашка от автомобили в платното към Сандански и 10 км в обратната посока. 

Гръцкият водач, причинил катастрофата, е отказал лекарска помощ и обявил на пристигналия на място медицински екип, че ще се прегледа в столицата.

Въпреки това, късно снощи пострадалият грък е транспортиран с линейка на филиала на Спешния център в Кресна до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, но след това е избягал, отказвайки за втори път медицинска помощ.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//