Близо 5 000 лева събраха на спектакъл в помощ на Бети от Кюстендил

снимки: infomreja.bg

При изключителен интерес и препълнена зала снощи в Общински драматичен театър бе представен новият съвместен продукт на Танцова формация „Партньори” и Арт фолк формация към Читалище „Братство” - „Тракия и виното”.

В навечерието на Трифон Зарезан танцьорите представиха тематични сюжети – избиране на Цар на лозарите, зарязване на лозята, газене на грозде и приготвяне на вино, както и още много хумористични задявки и заигравания.

"Това бе едно абсолютно потвърждение на факта, че когато сме обединени и работим с обща кауза, то нещата имат своя ефект. Благодарим на огромната подкрепа на Община Кюстендил и Общински драматичен театър, които предоставиха безвъзмездно залата, благодарим за безвъзмездния труд на хореографите Вергиния Згуровска и Християн Паунов и на режисьора Лозен Йорданов, благодарим за огромния труд на танцьорите, доброволниците и симпатизантите на Танцова формация „Партньори”, благодарим на прекрасните певчески таланти от Арт фолк формация и най-вече благодарим на ВСИЧКИ ВАС, които подкрепихте общата каузата – отделихте време и парични средства, за да подпомогнем лечението на Бети", обявиха от „Партньори”.

Благодарение на общите усилия на всички за лечението на момиченцето са събрани 4822,70 лева и 5 евро. Организаторите призоваха кюстендилци да продължат да подкрепят каузата и усилията на семейството на Елизабет Калоянова в борбата с коварната болест.

На сцената на Драматичния театър снощи за първи път бяха представени и новите тракийски костюми, изработени от танцьорите. Две години те работят по шиенето, тъкането, плетенето и декорирането на различни елементи от тях. Фолклорна миниатюра, посветена на каузата "Хайде заедно да помогнем на Елизабета Калоянова Димитрова", представена  в навечерието на традиционния празник на виното и любовта, бе прекрасен подарък за всички, които се докоснаха  до магията на тракийския фолклор.

Както ИНФОМРЕЖА писа, Фондът за лечение на деца в чужбина ще отпусне средства за лечението на Бети, която трогна десетки кюстендилци през последните дни.

Детето страда от левкемия, вследствие на която са настъпили усложнения. За набирането на средства беше сформирана фейсбук група „Да помогнем на Бети”. В почти всеки магазин в града вече има поставени и кутии за дарения.

Одобрена сума за лечение на 2-годишното момиченце в чужбина е 137 000 евро. Остава да се съберат още 200 000 евро за трансплантация на костен мозък.

Всеки, който има възможност може да помогне на Бети. За целта има разкрита сметка в Общинска банка.

ЕЛИЗАБЕТА КАЛОЯНОВА ДИМИТРОВА:

ОБЩИНСКА БАНКА АД
BG16SOMB91301056393701
BIC SOMBBGSF

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Cvetelina19:11 - 06.04.2014
До Desema Не деите да злобеете,болницта в Братислава бе избрана по наложение иликазано по ясно по принуда, от клиниката в Германия казаьа на родителите Анелия и Калоян 4е могатдаприемат Бети вав бторникно нашите лекари казаха 4е малката няма да издарйи до вторник в Братислава ги приеьа веднага. За сайаление явно и вие сте се сбласкали с тейка болест но вашата мъка жи кара да сте жестока с другите. Жалко за вас вие сте лоша и за това не ви се слу4ват ьубави неща..............................
Sylver23:49 - 19.02.2014
Няма как да не се съгласите, че в такъв момент най-важна е подкрепата. А майката може да я получи в Словакия, тъй като там има близки! Където и да се извърши цялата процедура най-важното е да не е в България! Ще си спестя останалите коментари за нашите медици. И още нещо за уточняване: Фонда за лечение на деца в чужбина отпуска парите само за животоспасяващото лекарство(което е забранено в България) и първоначалното лечение на инфекцията, която се е получила докато се е извършвала химиотерапията. Останалите 200 са за трансплантация на костен мозък, която не е наложителна, но е желателна.Затова и фонда няма да отпусне парите за нея. Не е тайна, че левкемията е коварна болест и днес може да е излекувана (в ремисия ) , но след 10 дни или 10 години тя може отново да почука на вратата! Единствено трансплантацията ще помогне болестта да се изгони завинаги! А пък дали ще се лекуваш във Франция, Словакия или Америка, важното е да има кой да те подкрепя! Затова е важно хората да си помагаме взаимно и да даряваме не само за Бети, но и за всички нуждаещи се! Бъдете добри!
Desema18:37 - 14.02.2014
До Ирина - Грешите много госпожо, точно защото изживяваме същото и ни е ясно - точно за това възникват въпросите. И понеже и ние самите бяхме използвани покрай болката ни от хора, които разчитат на снимките на малки деца с голи главички и сълзлива история - точно за това възникват въпросите! И претендирам да мога да смятам така че - 20 000 евро + 126 000 евро € = на 146 000 евро - отпуснати 137 000 евро - ТОВА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ПРАВИ ПОЛОВИНАТА ОТ СУМАТА! Още нещо - тези 200 000 евро ще бъдат отпуснати от Фонда, но защо не обяснявате на хората, че те ще са необходими не сега... Те ще са необходими след химиотерапията, след това има период в които се наблюдава пациента и едва когато е в ремисия и изследванията са в норма и позволяват, тогава се прави трансплантацията!!!! Не се опитвам да отказвам никого да дарява, но въпросите сами идват, особено, когато сам изпитваш тази болка и са ти ясни нещата! А и реакцията Ви - отбранително нападателна буди съмнения също!И съм напълно на ясно, че български доктор не е препоръчвал тази болница, те при тези случай препоръчват първо Онко клиниката във Франция! Няма как - въпросите сами изникват, както и съмненията!!!!
Ирина Жерева16:21 - 14.02.2014
До Desema- Явно не умеете да четете. Не видяхте ли, че одобрената от Фонда сума е два пъти по- малка от необходимата? И не знаете ли, че Фондът одобрява средства за лечение на деца, които се добавят към даренията? Явно не сте се сблъсквали с подобна трагедия и дано не ви се случва, но с неуместния си коментар ще откажете много хора да дарят! А не бива! А къде е клиниката, избрана за интервенцията- със сигурност лекарите и родителите са направили проучвания, с които са стигнали до този избор.

FACEBOOK