Близнаци се родиха на Бабинден в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

Акушерката Росица Ушилкова от родилното отделение в МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев тази година бе младата майка, която изпълни ритуала за българския празник Бабинден. Росица стана майка на красиво момиченце, преди дни на нея се падна честта да полее на лекарите да измият ръцете си, както повелява традицията.

С празничната погача, като млада баба, преди да я разчупи, подскача д-р Мария Герова, която пожела в отделението да се раждат много и само здрави и енергични бебета.

Д-р Стоев и дежурните акушерки обаче почти целия ден прекараха в родилната зала и едва успяха между двете раждания да се включат за малко в тържеството.

По време на кратката празнична церемония се роди момиченце, второто за деня беше напът, а часове преди Бабинден в родилното отделение се родиха още едно бебе и първата двойка близнаци за 2013 г.

Майка на двете красиви момиченца, които дойдоха на бял свят чрез секцио, е Елдъз Барутева от село Абланица, община Хаджидимово. Разликата между двете близначки е само две минути.

От първи януари досега в родилното отделение на МБАЛ "Иван Скендеров" са родени 36 бебета. Поредната добра новина по време на тържеството за Бабинден съобщиха управителят на болницата д-р Мария Радойкова и кметът на общината Владимир Москов.

"Отлично започнахме новата година в болницата. Преди дни пристигна спечеленото по българо-гръцки проект оборудване за 400 000 лева - две модерни родилни легла, миниоперационна маса, масичка за инструменти и друго оборудване. По големия проект България – Гърция също ни бе доставено оборудване, което е в изключителна полза както за лечебното заведение, така и за пациентите. Ехограф – последна дума на техниката, чрез който може да се наблюдава състоянието и храненето на бебетата в утробата на майката, както и навреме да се диагностицират евентуално проблеми, а една от ценните придобивки за гинекологичното отделение, с каквато малко от болниците в страната могат да се похвалят. Получихме и очакваме да получим и останалата част от новото оборудване с марка "Тошиба" и е част от цялостното оборудване на болницата по двата проекта", съобщи управителят на болницата д-р Радойкова.

По случай Деня на родилната помощ кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, заместник-кметът Богдан Боцев и финанстите Йорданка Ендрева и Антоанета Пенкова традиционно, както всяка година на този ден, зарадваха лекарите и акушерките от отделението с голям букет с червени рози, много подаръци и 1000 лева за нуждите на отделението.

Депутатът Георги Андонов и представителки на Жени ГЕРБ в Гоце Делчев пък подариха за празника на акушерите и гинеколозите от отделението огромна стилна кошница, пълна с различни плодове. Всички пожелаха на екипа от лекари и акушери в болницата в ГоцеДелчев да са живи и здрави и да дават живот на повече бебета.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK