Близки и приятели на Ива Янева протестираха пред Спешния център (СНИМКИ)

снимки: infomreja.bg

Близки и приятели на 25-годишната Ива Янева, която преди месец издъхна в отделението по реанимация на благоевградската болница, излязоха снощи на протест пред Спешния център в града.

С разпънати плакати: "Здравеопазване = хаос", "Спешната помощ - спасен живот, ама друг път", "Необходима ли е спешна помощ, която убива хора?" и "Другарю Пандев, кой е виновен за неработещия асансьор?", близо стотината събрали се в двора на поликлиниката изразиха недоволството си от спешните медици в Благоевград.

"Решихме публично да изкажем възмущението си от работата на Спешния център, поликлиниката и здравното министерство, от тяхното бездействие, грубо отношение към пациентите и корупция", заявиха приятелите на Ива Янева, които са инициатори на протеста.

Младата благоевградчанка почина от мозъчен кръвоизлив в отделението по реанимация, след като близо седмица се бореше за живота си.

Родителите на Ива имат сериозни претенции към работата на дежурния екип в Спешния център, който е поел Ива, както и към условията и организацията в болницата - неработещ асансьор, липса на специалисти и мудна работа на екипите.

Те са подали жалби до Министерството на здравеопазването и прокуратурата и са категорични, че ще потърсят съдебна отговорност от виновните за смъртта на дъщеря им.

"Крайно време е здравеопазването в страната да заработи и лекарите да проявяват хуманно и отговорно отношение към пациентите", смятат почернените родители Иван и Татяна Яневи.

"Даваме си сметка колко тежка е диагнозата на Ива, но тя е имала своите 10 % шанс да се справи с кръвоизлива, които медиците са й отнели", заяви сестрата на починалата девойка - Гергана.

Снощният протест протече мирно, въпреки това нито един лекар не уважи болката на събралите се хора.

Роднини, близки и приятели увериха, че ще продължат с протестите, докато гласът им не бъде чут и виновните не бъдат наказани. 

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK