Благоустрояват градската среда в Кюстендил по европроект за над 4,6 млн. лв.

Снимка: Infomreja.bg

Градската среда в Кюстендил ще бъде благоустроена по проект на стойност 4 688 751,23 лв. От тях 3 985 438,56 лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалите 703 312,67 лв. са национално финансиране.

Продължителността на проекта „Благоустрояване на градската среда в град Кюстендил” е 21 месеца, считано от 07.12.2016 г.

Зам.-кметът на Община Кюстендил инж. Росица Плачкова и ръководителят на проекта Мария Георгиева представиха дейностите, които породиха дебати в заседателната зала на Общината по отношение на предвиденото изрязване и преместване на дървета от пространството пред Художествената галерия.

По думите на Плачкова проектът предвижда паркът пред Галерията да придобие напълно нов облик. Тя успокои присъстващите, че в по-голямата си цялост дърветата ще бъдат запазени, дори ще се засадят нови от различни видове.

За парк "Галерията" идеята е да бъде подобрена достъпността - благоустрояване на зелените площи, включително нова дървесина, храстовидна и тревна растителност; подчертаване на сградата на Художествената галерия, както и паметника на художника Владимир Димитров - Майстора.

За УПИ XVIII, кв. 270, в центъра на града се предвижда строителство на оградена детска площадка, полагане на нови настилки, парково обзавеждане за местата за отдих, изпълнение на рампа за достъп на хора в инвалидни колички, изграждане на ново озеленяване, изграждане на парково осветление с енергоспестяващи лампи.

Не е ясно точно кога ще започнат строителните дейности, тъй като към момента има подадена жалба в КЗК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK