Благотворителната кампания "Купи и Дари" отново в Дупница

Снимки: Рокаракт клуб - Дупница

Продукти ще се събират от 19 до 28 декември 2022 г.

Кампанията "Купи и Дари" на Ротаракт и Ротари клуб  - Дупница, ще се осъществи и тази зима! "Купи и Дари" е истинско въплъщение на коледното вълшебство, което ни напомня за човешката добринка и сила да създаваме щастие. Инициативата е с цел да подкани хората от град Дупница да заделят част от своите покупки или да закупят нещо допълнително, което да оставят в кошниците, отбелязани със знака на каузата и разположени в след касовата зона на подолу посочените магазини.

Целта е да се съберат хранителни продукти (дълготрайни, пакетирани, консервирани, вакуумирани) и санитарни продукти от първа необходимост. Продуктите ще бъдат раздадени на социално слаби семейства лично от организаторите в няколко населени места около град Дупница и в самия град.

Всяка година Ротаракт клуб - Дупница, избира различни места, чиито хора да зарадва.

Продукти ще се събират от 19 до 28 декември 2022 г. в следните магазини:

- магазин ТОП маркет (ул. Св. Иван Рилски 137);

- магазин Адела (Минчов площад и ж.к. Бистрица);

- АН Маркет (ул. “Седма Рилска дивизия” 50);

- магазин Кауфланд

В периода 19-28 декември във всеки един от магазините ще има разлепени плакати, флаери и разположени кошници за събиране на продуктите. След края на кампанията всички събрани продукти ще бъдат сортирани и разпределени от ротаракторите спрямо броя членове на всяко домакинство, което ще получи дарение, а след това ще бъдат раздадени до домовете на хората.

Ротаракт клуб - Дупница, организира кампанията “Купи и Дари” всяка зима от 2016 година насам. Всяка Коледа добрите хора на град Дупница даряват достатъчно продукти, че да бъдат зарадвани десетки семейства в нужда.

Организаторите се надяват и тази година кампанията да е успешна, въпреки трудностите, които срещат хората.

Списък на подходящи продукти за дарение: брашно, олио, сол, захар, спагети, макарони, кускус, грис, фиде, юфка, ориз, боб, леща, Буркан сладко, лютеница, печени чушки, грах, кисели краставички, маслини, консерви, вафли, кроасани, солети, соленки, шоколад, локум, халва, сухи пасти, безалкохолни напитки без температурен режим на съхранение, Полуготови супи и бульони, сирене/кашкавал вакуумирани или в тенеке, месо вакуумирано, сапун, тоалетна хартия, дамски превръзки, бръснарски ножчета, шампоан, паста и четки за зъби, мокри кърпи, клечки за уши, веро, прах за пране, почистващи препарати, гъби и телчета.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK