Благотворителна инициатива на клуб „Подай ръка“ при Първо ОУ в Гоце Делчев събра 510 лв. за дете в нужда

Снимки: Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий" - Гоце Делчев

510 лева събраха вчера при поредната си благородна инициатива учениците от клуб „Подай ръка!“ към Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев.

В двора на училището рано сутринта бе открит атрактивният базар за продажба на балони, който се провежда за втора поредна година в навечерието на Международния ден на детето - първи юни.

"Балонът е символ на радостта и щастието, а клуб „Подай ръка!“ се стреми към връщане надеждата и радостта в детските очи", коментираха пред  ИНФОМРЕЖА Величка Чевгънова, Невена Гушкова, Мария Калинова и Дафи Стаменова.

Цената за един балон бе един лев, но почти всички балони се изкупиха доброволно от деца и родители на далеч по-високи цени, които бяха дарени за благородната кауза.

От инициативата на клуб „Подай ръка!“ бяха събрани 378 лв., към която сума бяха прибавени още 132 лв. от 1 „г“ клас с ръководител Величка Чевгънова. Парите бяха събрани по идея на учителката, която предложи на родителите на първолаците вместо да подарят цветя за светлия празник 24 май, да направят скромно дарение на цената на един букет, за да подпомогнат финансово операцията на очите на дете в нужда.

Така общата сума от прекрасната инициатива на клуб „Подай ръка!" стана 510 лв. и тя ще бъде преведена по сметката на имащото  нужда от операция на очите дете от ЦНСТ „Цветна дъга“ в Гоце Делчев.

В ученическия благотворителен клуб „ Подай ръка!“ в Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий" - Гоце Делчев участват 28 ученици от училището. Той е основан  едва преди една година, но участниците в него могат да се похвалят с няколко успешни благотворителни инициативи, като базаръът за продажба на балони с благотворителна цел е вторият по ред от едногодишната дейност на сърцатите участници в клуба. 

През едногодишната си дейност членовете на клуба отбелязваха празници и с много любов правеха скромни дарения за възрастните хора от Дома в Гоце Делчев, за децата от "Символ на любовта" и Дом "Иван Кюлев" и др., като бяха силно подкрепяни както от учителите си, така и от ръководството в лицето на директора Людмила Дерменджиева. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK