Благотворителен концерт в помощ на 14-годишния Алекс Лазаров обединява кюстендилци

снимки: Нора Василева, infomreja.bg
Благотворителен концерт в помощ на 14-годишния Алекс Лазаров обединява кюстендилци в съботния ден. Алекс е ученик във Второ основно училище „Даскал Димитри” и от няколко години страда от коварното заболяване мускулна дистрофия тип „Дюшен”. Заниманията с него провежда ресурсен учител.

35 000 лева са необходими за спешно лечение в клиника в Израел. Средствата трябва да бъдат събрани в изключително кратки срокове до края на годината. Лечението е скъпо за семейството.

В събота, 26-ти ноември, от 18 часа в голямата зала на Драматичен театър-Кюстендил големи изпълнители, като Катя Близнакова, Антон Стефанов, Борис Дали, Богомил от X-фактор и Румяна Попова ще пеят в помощ на малкия Алекс. В концерта ще се включат и много кюстендилски групи и ансамбли. Мотото, под което ще се проведе събитието, е „Нека да не бъдем безразлични!”.

Ангажирани в каузата на семейството са и Соня Ананиева и Симон Милков.

„Искам да кажа, че организираме тази благотворителна кампания под надзора на община Кюстендил и с личното съдействие на кмета г-н Паунов. Много сме благодарни на г-н Паунов за съдействието и организацията. Направили сме урни за събиране на средства. Те ще бъдат запечатани с подписа на кмета и печата на община Кюстендил. Търсим съдействието на всички училища в града, за да ангажираме всички млади хора, съпричастни към кампанията. Кампанията започна в понеделник и продължава до 26 ноември”, разказа Симо Милков. Официалните гости на събитието ще бъдат Юлияна Дончева, Станислав Недков, Душана Здравкова, Владислав Прелезов, Петър Паунов.

„Надявам се всички кюстендилци да бъдат съпричастни и да се отзоват. Заповядайте на концерта. Входът ще бъде минимум 3 лв. Всяка една помощ е благодетел за нас, защото събираме средства, за да излекуваме това дете. Приканваме младите хора в града да се включат в кампанията. Цялата седмица ще има хора, които ще обикалят с урните за събиране на средства. Разчитаме и на по-големите фирми в града, които имат по-големи възможности да ни помогнат. Така смятам, че средствата ще бъдат събрани изключително бързо”, каза още Симо Милков.

Майката на момчето Аделина Лазарова е работила в цех за обувки, но откакто Алекс е започнал да изпитва затруднения в ходенето се е наложило тя да напусне работа и да се грижи за него. Аделина Лазарова днес работи като социален асистент – гледа своето болно дете. По тази програма е предвидено да се грижи за него 6 часа на ден, за което получава част от минималната работна заплата. Бащата е работник с ниски доходи, с които трябва да оглежда своето четиричленно семейство.

„Проблемът на Алекс беше открит, когато беше на 5 г. Когато беше във втори клас, започна да се проявява по-прогресивно. Оттогава тръгнахме по доктори. От една година лекарите в България казват, че няма шанс за лечение на сина ни. Казват ни да не си харчим парите излишно. Въпреки това търсим алтернативи. Доказана е болестта му от няколко места. Миналата година през месец август Алекс напълно спря да ходи и се нуждае от цялостно обгрижване. Научих за клиниката в Израел от майката на Александър, другото момче, което страда от същата болест. Тя ме насочи и ми помогна какво да правя. Решихме и ние да опитаме. След като направихме нови изследвания и ги изпратихме в клиника Ришон Ле Цион в Тел Авив, от Израел ни обясниха, че за детето ни има надежда и могат да му помогнат”, коментира Аделина Лазарова.

 Бащата Георги Лазаров разказа, че вече са подали документите си и в Министерство на здравеопазването, в нашия фонд за лечение на деца. „Оттам обаче категорично ни отказаха”, каза Георги Лазаров.

От Второ ОУ също предвиждат провеждане на благотворителен концерт за набиране на средства за лечението на техния съученик, разказа майката Аделина Лазарова. Тя е разговаряла и с представители на Българския Червен кръст за поставяне на касички в обществените институции.

Нека дадем шанс за нормален живот на това дете, като семейството получи финансова подкрепа, за да осъществи лечението.

За първоначалното лечение на Алекс в Израел ( Тел Авив) са необходими 35 000 лв. До края на месец януари 2012 г. Алекс трябва да бъде в Израел за първия курс от лечението си. Според майката обаче за добри резултати ще бъдат нужни поне 5-6 курса на лечение. До този момент са събрали около 400 лв.

Разкрити са дарителски банкови сметки в „Райфайзенбанк /България/ ЕАД:

IBAN BG47 RZBB 9155 1001 7314 18, RZBBBGSF – в лева

IBAN BG03 RZBB 9155 1001 7315 31, RZBBBGSF – в евро
 

КОМЕНТАРИ

cveti23:00 - 20.05.2012
gorkoto dete ;( ;( mnogo mi e jal za nego
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK