Благой Тодев завоюва сребърен медал на Европейското първенство по биатлон

Снимка: БГНЕС

Лечева поздрави биатлониста

Младата надежда на българския биатлон Благой Тодев завоюва сребърен медал още в първия старт на Европейското първенство за младежи в Мадона (Латвия).

Eвропейкият ни шампион даде най-бързо бегово време в дисциплината 15 км индивидуално, но грешка в последната стрелба го раздели от титлата, съобщават от Общината.

В надпреварата участва още един състезател на Банско - Благовест Стоянов, който направи почти перфектна стрелба, допускайки само една грешка, и завърши на 34-о място.

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави биатлониста Благой Тодев за сребърния медал от Европейското първенство за младежи в Латвия.

„Щастлива съм да Ви поздравя за поредния успех, който показва сериозна подготовка, последователност в целите и големи амбиции. Вие бяхте сред най-добите млади спортисти на България за 2022-а година, а отличното Ви класиране на Европейското първенство показва желание за нови победи и място в световния елит. Поздравления и за Вашите треньори и ръководството на федерацията за положените усилия. Пожелавам успех и в останалите стартове на Вас и на другите биатлонисти от националния ни отбор“, написа министър Лечева, съобщават от министерството.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK