Благоевградските съветници заседават извънредно заради онкоболницата

СБАЛО "Св. Мина", снимка: Infomreja.bg, архив

Председателят на Общински съвет – Благоевград, Радослав Тасков, свиква спешно заседание в понеделник, 18 март. Извънредната сесия се налага заради ситуацията около управлението на СБАЛО „Св. Мина“.

Изненадващо, в края на деня вчера, избраният само преди 3 дни за временен управител на благоевградската онкоболница, д-р Румен Кондев, заяви, че се отказва от поста.

С промяната в позицията си д-р Кондев изправи общинското ръководство пред сериозен проблем – изключително важното за хиляди раково болни хора звено да остане без управител и на практика да преустанови работа.

За да не се стига до затваряне на болницата, председателят на Общинския съвет свика днес спешен Председателски съвет, по време на който бе взето решение за провеждане на извънредно заседание на местния парламент още в понеделник.

По време на сесията на 18 март общинските съветници ще гласуват отмяна на решение от 12 март, с което Кондев бе избран за управител на СБАЛО – Благоевград.

Освен това, в понеделник съветниците ще гласуват и дали да бъде отменено решение № 20 от заседанието на 22.02.2019 г., с което бе решено, че ще бъде обявен конкурс за длъжността управител на онкоболницата.

Благоевградските съветници трябва да решат и дали да упълномощят кмета на общината да сключи договор за управление на здравното заведение.

До избор на временно управляващ СБАЛО „Св. Мина“ се стигна след като досегашният управител д-р Георги Георгиев подаде молба за напускане преди малко повече от месец. В заявлението си той изтъкна лични причини.

Извънредното заседание на Общинския съвет в Благоевград ще се проведе в понеделник, 18 март, с начален час 10.00.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK