Благоевградски студент в Англия е с пробация заради нарушена карантина

Снимка: Infomreja.bg

Съдът е отчел добрите характеристични данни на студента

Съдът е признал за виновен деветнадесетгодишния Г.С., обвинен от Районна прокуратура – Благоевград за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Подсъдимият Г.С. е студент във Великобритания, като след завръщането си от чужбина бил задължен да спазва предписанието на Регионална здравна инспекция за 14-дневна карантина, във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. Въпреки това, на 22.03.2020 г. той я нарушил и излязъл на разходка с баща си на ул. „Даме Груев“ в гр. Благоевград.

Престъпното деяние е било извършено от Г.С. по време на извънредното положение в страната, обявено на 13.03.2020 г. от Народното събрание на Република България и въведените противоепидемични мерки със заповед на министъра на здравеопазването.

Съдът е наложил на Г.С. наказание „пробация“ за срок от шест месеца и десет дни, включваща следните мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител.

При определяне на наказанието съдът е отчел добрите характеристични данни на студента, който е пълен отличник, младата му възраст и чистото му съдебно минало. Г.С. е изказал съжаление и критично отношение за извършеното престъпление.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK