Благоевград ще бъде представен в сърцето на Европа

снимка: infomreja.bg, архив

Благоевград ще бъде представен в Комитета на регионите, в столицата на Европа - Брюксел. Събитието ще се състои през месец ноември тази година и носи името „Благоевград - модерен и древен“. То ще продължи две седмици, като точно през този период са насрочени събрания на Комисията по административни и финансови дела и Комисията по култура, образование и проучвания и така много от европейските лидери ще могат да се докоснат до историята и тенденциите в развитието на града.

На изложението, представящо Благоевград, ще бъдат експонирани картини на града, кратък филм, мултимедийни презентации и ще бъде представено културно-историческото наследство на региона. Те ще бъдат позиционирани в кулоарите и в някои от залите на институцията.

Със събитието, посветено на града, се цели той да става все по разпознаваем за европейските граждани, туристите и бъдещите инвеститори, като за целта ще бъдат промотирани всички предимства на Благоевград като образователна, културна и бизнес дестинация.

До идеята за начинанието се стигна след срещата на Кмета Атанас Камбитов с евродепутатa Мария Неделчева, а успешното  му развитие е в резултат от доброто сътрудничество между двете страни и подкрепата на българския евродепутат.

Ролята на комитета е дава възможност на местните и регионалните власти да заявят своите позиции при изготвяне на законодателството на Европейският съюз. Той е асамблея на представителите на регионите в Европейския съюз и играе важна роля при вземане на решения, касаещи общността.

 

КОМЕНТАРИ

ОРФЕЙ23:22 - 10.07.2012
Браво за инициативата! Можело май..му..стара,, взеха да се случват някои неща интелигентно, въпреки реалната световна финансова и икономическа криза.. Надпревара на регионите!
az16:56 - 10.07.2012
ne e zle
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK