Благоевград се включва в инициативата „Часът на Земята 2013”

На 23 март от 20:30 часа община Благоевград ще изгаси символично осветлението в сградата на институцията.  По този начин градът отново ще вземе участие в най-мащабната кампания на  международната природозащитна организация WWF „Часът на Земята 2013”.

За втора поредна година, платформата, с която ще работи Часът на Земята е „Аз правя, ти действаш”, базирана в YouTube.  Тя дава възможност на хората да споделят своите лични предизвикателства, задавайки въпроса „Какво би направил ти, за да спасиш планетата?“. Обещанията, които отправят хората са различни: да посадят дърво, да се откажат от употребата на пластмасови бутилки или да използват енергоспестяващи крушки.

По време на Часът на Земята хора от целия свят символично изключват осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще. 

В световен мащаб кампанията „Часът на Земята” започва през 2007 г. През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. През 2012 г. в кампанията участваха 7000 града в 152 страни по целия свят, сред които 74 града от България, като Благоевград бе един от първите, подкрепили инициативата.

Тази година посланици на „Часът на Земята” отново ще бъдат музикантите Калин Вельов и Михаил Стефанов, финансистът Мартин Заимов и  актьорът Юлиан Вергов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK